Twitch urmează trendul industriei de profil și introduce o secțiune dedicată videoclipurilor scurte

Twitch urmează trendul industriei de profil și introduce o secțiune dedicată videoclipurilor scurte Twitch urmează trendul industriei de profil și introduce o secțiune dedicată videoclipurilor scurte

Succesul major al aplicației TikTok s-a bazat pe videoclipurile scurte introduse de utilizatori, iar acest tip de conținut a determinat un nou trend în categoria rețelelor de socializare.

Aplicațiile Facebook și Instagram au introdus secțiunea de tip Reels, iar celebra platformă YouTube, un promotor al conținutului video, a dezvoltat Shorts - videoclipuri verticale cu o durată maximă de 60 de secunde. Videoclipuri scurte există în prezent chiar și pe LinkedIn, platformă orientată spre zona profesională.

Mai nou, trendul este validat și de Twitch, care a anunțat, potrivit website-ului american de știri din domeniul tehnologiei The Verge, lansarea unei secțiuni dedicată videoclipurilor scurte, unde vor fi de asemenea disponibile transmisiuni live ale creatorilor de conținut recomandați de platforma foarte apreciată de streamerii din domeniul jocurilor de toate felurile.

https://www.youtube.com/watch?v=9EJIH8kxTn8

Utilizat chiar și de gameri români de succes, serviciul de live streaming Twitch introduce astfel o secțiunea asemănătoare cu feed-urile de pe TikTok și din aplicațiile Reels ale celor de la Meta. Noutatea absolută este această parte de videoclipuri scurte, cărora li se vor alătura transmisiuni în direct, recomandate în funcție de preferințele utilizatorilor.

Ce va presupune noua funcție pe Twitch

Conform datelor disponibile în acest moment, inițial secțiunea va fi disponibilă separat de ecranul Home, iar ulterior feed-ul Discovery va devenit cel prestabilit. Vor exista în final două zone distincte - una care va prezenta conținut de la creatorii urmăriți, cât și alte recomandări, și alta care va propune videoclipuri scurte extrase din stream-uri anterioare.

Streamerii live își țin fanii aproape și obțin venituri din pasiunile lor

Streamerii live vor avea astfel și mai multe instrumente dinamice de a capta atenția publicului. Platforma Twitch este folosită pentru transmisiuni live pe internet în special de către jucătorii de jocuri video și eSports. Astfel de gameri devin creatori de conținut și influenceri în comunități online, având la dispoziție instrumentele necesare pentru a genera venituri consistente din hobby-urile lor - adesea devenite activități profesionale.

Sunt de notorietate multe cazuri de utilizatori de jocuri video care, pe baza talentului și a abilităților deosebite, au devenit adevărate vedete online pe Twitch. În alte cazuri, nume deja consacrate în comunități de specialitate aleg această platformă pentru a-și ține fanii aproape și pentru a-și monetiza potențialul brandului personal.

Există mulți streameri nu doar de jocuri video foarte populare, ci care explorează diverse nișe, inclusiv poker ori alte jocuri de noroc apreciate de public. Pe platformele de live streaming există tot mai mult conținut de live casino și chiar sesiuni de sloturi online transmise în direct, uneori consemnându-se câștiguri spectaculoase chiar live.

https://www.youtube.com/watch?v=BfBUKoYyBVg

Toate transmisiunile live și videoclipurile scurte de pe Twitch sunt eligibile pentru apariția în feed-ul Discover, singura condiție fiind ca acestea să respecte integral regulile comunității. Reprezentanții Twitch au explicat că noua secțiune va insera reclame între videoclipuri, dar acestea nu vor forța utilizatorii "să pună pauză experienței de vizualizare sau de scroll".

Se anticipează deci tehnici mai puțin intruzive ale introducerii de publicitate în cadrul sesiunilor de urmărire de conținut de acest tip pe platforma de live streaming Twitch.

Denumit inițial Justin.tv - după numele fondatorul său, Justin Kan, serviciul de streaming Twitch a fost cumpărat în anul 2014, cu aproape un miliard de dolari, de către compania tech Amazon.

Acum, platforma se aliniază trendului bazat pe cerințele publicului, care adesea își dorește să poată accesa conținut concentrat, aflând mai multe informații diverse într-un interval mai scurt de timp. Se poate spune că toate aplicațiile majore de social media oferă în prezent asemenea facilități pentru utilizatori și implicit oportunități pentru creatorii de conținut.

Sursa foto canva.com