Cat de important e sa ne adresam respectuos pe retelele de socializare

In zilele noastre observam cu totii trendul ascendent pe care-l au retelele de socializare. Pe langa numeroasele avantaje pozitive, de a ne conecta cu toti cei dragi la o distanta de o aplicatie si cateva miscari de degete, acestea au din pacate si o serie de influente negative. De exemplu, din ce in ce mai des oamenii au un limbaj si un comportament neadecvat, in special vizavi de straini.

Suntem ferm convinsi ca aceste reactii apar ca o forma de superioritate, dat fiind ca mediul virtual ne permite sa ne exprimam o serie de frustrari intalnite in viata reala pe care nu avem curajul sa le exprimam celor din jur sau la care ne este teama ca vom fi judecati. Insa tu stii cat de important e sa depasesti aceasta bariera si sa fii un om respectuos chiar si pe internet?

 

Astazi mai oricine are un cont social. Asa ca nu este exclus sa te trezesti in lista de prieteni cu o ruda, viitorul sef, o persoana de care ti-ar putea depinde viata etc. Asadar, modul in care te exprimi in online public sau privat ar trebui sa fie in primul rand unul educat. Nu uita ca problemele se rezolva in viata reala, inclusiv cele comportamentale, nu “sanctionandu-i” pe cei din jur cu un limbaj agresiv si cu o atitudine nepotrivita.