Trump emite noi restricții de călătorie pe fondul coronavirusului

Trump emite noi restricții de călătorie pe fondul coronavirusului Trump emite noi restricții de călătorie pe fondul coronavirusului

Răspândirea continuă a coronavirusului a făcut ca administrația Trump să emită și alte restricții de călătorie.

Într-o ședință la Casa Albă, președintele Trump și vicepreședintele Pence - responsabili la începutul săptămânii a echipei de răspuns a SUA la virus - au anunțat:călătoriile în Iran a fost restricționate în continuare și a sfătuit cetățenii americani să evite anumite zone din Italia și Coreea de Sud.

Decizia Departamentului de Stat cu privire la Italia și Coreea de Sud este cel mai înalt nivel de consultanță pentru călătorii care poate fi emisă. Noile restricții vin la o zi după ce primul deces american din cauza coronavirusului a fost raportat în statul Washington.

„Din păcate, o persoană a murit peste noapte. Era o femeie minunată, o pacientă cu risc ridicat din punct de vedere medical, a declarat  Trump conform The Hill. „Probabil că în Statele Unite există cazuri suplimentare, dar persoanele sănătoase ar trebui să se poată recupera complet”, a spus Trump. „Dacă ești sănătos, vei trece printr-un proces și vei fi bine

Trump, care a fost înțepenit de rapoarte cu privire la presupusa sa inacțiune până la formularea unei echipe de răspuns la începutul acestei săptămâni, precum și percepția sa că democrații folosesc răspunsul său tardiv ca instrument politic, a avertizat mass-media și alți politicieni pentru a „nu face nimic. pentru a incita panica. Nu există niciun motiv să vă panicați deloc. Țara noastră este pregătită pentru orice circumstanță. ”

Trump a spus că are în vedere și restricțiile de călătorie la frontiera SUA-Mexic.

„Ne gândim la granița de sud”, a spus Trump în aceeași conferință de presă . „Ne uităm foarte tare la asta.”