Președintele Trump suspendă calatoriile catre Europa timp de 30 de zile

Miercuri seară, într-o adresă națională din cadrul Biroului Oval, președintele Trump a anunțat că va întreprinde „mai multe acțiuni puternice, dar necesare” ca răspuns la focarul de coronavirus (COVID-19) care continuă să afecteze lumea.

 

Începând de vineri, Statele Unite vor suspenda toate călătoriile catre Europa timp de 30 de zile. Cu toate acestea, aceste restricții nu se aplică Regatului Unit . Președintele  a clarificat, de asemenea, că acest lucru se referă numai la cetatenii străini, nu se aplică cetățenilor americani.

 

Toate acestea sunt într-un efort de a „proteja sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor pentru a evita ca noile cazuri să nu intre pe țărmurile noastre”, a spus Trump.

Mai devreme miercuri, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat coronavirusul ca o pandemie globală. A ucis peste 4.000 de oameni și a infectat peste 100.000 de oameni din întreaga lume, peste 1.200 de cazuri fiind raportate în Statele Unite.

„Aceste restricții vor fi ajustate în funcție de condițiile de pe teren”, a spus Trump. "Aceste interdicții nu se vor aplica numai cantității imense de comerț și marfă, ci și alte lucruri pe măsură ce obținem aprobarea. Orice lucru care vine din Europa în Statele Unite este ceea ce discutăm."

"În același timp, monitorizăm situația din China în Coreea de Sud și, pe măsură ce situația lor se îmbunătățește, vom reevalua restricțiile și avertismentele care există în prezent pentru o posibilă deschidere timpurie la începutul acestei săptămâni", a continuat Trump.

În prezent, CDC enumeră China, Iranul, Italia și Coreea de Sud ca tari cu un nivel de sănătate de călătorie de nivel 3 cu transmitere largă și continuă.

Industria călătoriilor continuă să fie lovită din greu, dar există locuri în care poți încă călători.