Trucuri importante pentru pregatirea interviului de prezentare

Nimic nu poate inlocui o pregatire buna pentru interviu, fie ca indepliniti toate conditiile pentru o slujba sau ca stiti modul cel mai convingator sa vorbiti despre potentialul si experienta dvs.

Dupa ce vi s-a pus nenumarate intrebari si ati raspuns, nu ramane decat sa va calmati si sa va amintiti cele de mai jos:

  • Nu exista nici o intrebare la care sa nu ft raspuns.
  • Aveti profilul cerut pentru post.
  • Ati fi un atu pentru firma.

Pentru a va pregati mai bine sa treceti orice interviu, trebuie sa fiti in masura sa determinati care sunt:

  • Competentele adaptabile,
  • Principalele realizari,
  • Stilul de administrare,
  • Competentele distinctive,
  • Calitatile personale si profesionale.

Trebuie sa fiti capabil sa exprimati principalele fatete ale personalitatii dvs in cursul interviului. 0 incapacitate de a va exprima clar, releva mai degraba o slabiciune decat lipsa reala de experienta pentru a ocupa functia data.

Angajarea

Intalnirea (intrevederea) in vaderea angajarii: trucuri si subtilitati privind intrebarile cele mai uzuale.

Anumite intrebari destul de stanjenitoare revin in mod frecvent cu ocazia interviurilor in vederea angajarii. Descoperiti raspunsurile pe care trebuie sa le evitati cu orice pret cat si pe cele potrivite.

De ce doriti sa va schimbati locul de munca?

Evitati: Sa-1 denigrati pe patronul la care ati lucrat. Interlocutorul dumneavoastra se va pune in locul acestuia si va va privi ca o persoana cu probleme.

Raspunsul potrivit: Vorbiti despre dorinta dumneavoastra de a va „implini” profesional si despre interesul pe care it purtati intreprinderii respective.

Care sunt principalele dumneavoastra calitati?

Evitati: Sa dati un raspuns prea scurt, de tipul „Muncesc prea mult”.

Raspunsul potrivit: Mentionati unul sau doua „puncte tari”, apoi dati cateva exemple care sa ilustreze aceste calitati. Vorbiti, in special, despre dorinta dumneavoastra permanenta de a va mari calitatile si performantele.

Ce asteptati de la noul dumneavoastra loc de munca?

Evitati: Sa insirati avantajele de care v-ati putea bucura in intreprinderea respectiva.

Raspunsul corect: Rasturnati intrebarea si descrieti contributia pe care ati putea-o aduce in functia respectiva; incheiati mentionand satisfactia pe care o aduce o slujba care vi se potriveste atat de bine!

Cum vedeti viitorul?

Evitati: Sa descrieti imagini din visele dumneavoastra (ca ati dori sa traiti pe o insula, sa va creati propria dumneavoastra afacere…)

Raspunsul cored: Vorbiti mai degraba de ambitia dumneavoastra profesionala, de interesul pe care it aveti pentru a progresa si mentionati ca oportunitatile vor apare, in special, in momentul in care angajatul dumneavoastra va incepe sa va cunoasca mai bine