Trebuie sa vezi frumusețea grădinilor pierdute din Heligan

Trebuie sa vezi frumusețea grădinilor pierdute din Heligan Trebuie sa vezi frumusețea grădinilor pierdute din Heligan

În timp ce mulți dintre noi nu pot călători pe plan internațional în acest moment, visăm la viitoarele noastre vacanțe și așteptăm să plecam în momentul în care le putem rezerva în cele din urmă. Prima noastră oprire? Superba Grădină Pierdută din Heligan, care se află aproape de Mevagissey în Cornwall, Marea Britanie.

Această comoară din Regatul Unit este una dintre cele mai populare grădini botanice vreodată și există un motiv pentru asta odată ce ați văzut aceste fotografii uluitoare de sculpturi și plante. Grădinile Heligan au fost create de familia Cornish Tremayne, la începutul secolului al XVIII-lea. După ce a fost neglijată după primul război mondial, o restaurare a avut loc abia în anii 1990, dar s-a transformat în cel mai mare proiect de restaurare a grădinii din Europa.

Activitatea s-a blocat în timpul Primului Război Mondial, deoarece majoritatea grădinarilor care păstrau pământul în viață au fost trimiși la luptă la război și nu mulți dintre ei s-au întors, astfel încât grădinile au căzut într-o stare tristă înainte de restaurare ani mai târziu.

Vizitatorii se pot îmbibă în camelii masive și rododendroni care au vedere la o serie de lacuri vechi de secol și diferite grădini. Unul dintre favorite este cunoscut sub numele de „Jungla” și este o zonă sălbatică formată din ferigi subtropicale în care veți dori să vă pierdeți pentru totdeauna. Această zonă are un Jungle Rope Bridge care vă va transporta într-o țară tropicală a minunilor - Costa Rica poate?

Pentru cei obișnuiți cu vremea tristă din Regatul Unit, puteți scăpa în singura junglă în aer liber din tot ținutul. Vederile și structurile grădinii au fost create cu grijă, astfel încât abia trebuie să-ți folosești deloc imaginația. Mergeți printr-un tunel de bambus falnic pe măsură ce țara devine muza voastră.

Și această grădină nu este doar pentru aspect - este o grădină de legume și fructe pe deplin funcțională, care oferă produse proaspete de vânzare. În opinia noastră, acest lucru este mult mai bun decât o excursie la piața fermierilor.

Există o groapă de ananas în această zonă de 200 de acri, care este o metodă de creștere a ananasului într-un climat mai rece. Nu mai există prea multe dintre acestea în Marea Britanie.

Dacă romantismul este lucrul tău, aruncă o privire prin Pleasure Grounds, care a fost înființat un centru de dragoste vechi de 200 de ani datorită structurilor sale, toate legate de căi istorice. Un membru faimos al Grădinilor Nord este Mătura Vrăjitoarelor, care este un brad masiv și antic Douglas, cu o creștere mare care seamănă cu o mătură a unei vrăjitoare.

Dacă fluturii și albinele vă fac curând, aruncați o privire la Grădina Sundial, plină de flori de patrimoniu și opere de artă calmante. În afară de aceste grădini, există și Heligan Estate, plin de pajiști de fân și pășuni străvechi la care doar ai visat.