Tot ce trebuie sa stii despre vinul natural

Tot ce trebuie sa stii despre vinul natural Tot ce trebuie sa stii despre vinul natural

În aceste zile, mulți dintre noi încercăm să ne întoarcem la elementele de bază și să ne menținem stilul de viață mai sănătos și mai natural. 

Dar ai auzit vreodată despre vinul natural? 

Chiar dacă poate suna ca un element nou la modă, este de fapt o tradiție destul de veche și onorată în timp. Expertul în vinuri Alice Feiring explică mai multe despre acest misterios vin care necesită ceva mai mult decât struguri și soare

Deci, ce este vinul „natural” și de ce se numește așa? Mai simplu spus, Feiring a explicat că este vin făcut cu „viticultură organică și apoi nimic nu a fost adăugat sau luat în proces - cu excepția, probabil, a unei cantități foarte mici de sulfiți”.

Feiring este un scriitor de vinuri premiat care a scris cartea  Vin natural pentru oameni. Ea explică în continuare: „Vinul natural înseamnă să faci minimul în procesul de vinificație, producând totuși ceva delicios. Majoritatea oamenilor sunt șocați să afle că există peste 72 de aditivi de vin perfect legali - și un vin normal la supermarket, chiar și cei etichetați ecologici, va avea cel puțin zece. ”

Aditivii includ apă, zahăr adăugat, culoare artificială, gelatină, diverse enzime și acidifianți, taninuri sintetice, azot, așchii de stejar, albușuri de ou, peroxid de hidrogen și chiar și alte ingrediente. Acest lucru explică de ce atât de mulți se uită dincolo de vinurile frecvent întâlnite în favoarea vinurilor naturale care provin de la crame care utilizează o intervenție minimă în vinificația lor.

Când căutați un vin natural, poate fi puțin dificil de găsit, deoarece nu există nici un certificat legal sau o definiție. „Este imposibil de definit categoric, deoarece este mai mult o filozofie decât o dogmă”, spune Feiring. Ea a continuat: „Dacă mergi la un magazin cu, să presupunem, omniprezentele case de șampanie cu etichete portocalii sau mărci de cupcake stivuite, ai probleme”.

Este posibil să fiți direcționați către secțiunea de vinuri organice, dar ar trebui să aveți grijă. În timp ce vinurile naturale  sunt organice, nu toate vinurile organice sunt naturale. Dacă doriți să vă măriți șansele de a găsi un vin natural, „mergeți direct la secțiunea franceză a magazinului, acolo veți avea cel mai mult noroc”, sugerează Feiring.

Odată ce puneți mâna pe lucrurile naturale, asigurați-vă că le depozitați într-un mod sigur și adecvat. Sticlele de vin natural trebuie păstrate într-un loc întunecos și răcoros, deoarece lumina și căldura le vor deteriora absolut, deoarece nu au conservanți chimici.

Unul dintre cele mai interesante motive pentru a obține un vin natural este că sunt cunoscuți pentru că au profiluri neobișnuite de aromă, spre deosebire de vinurile mai convenționale. După cum spune Feiring: „Așteptați-vă la neașteptat. Acestea sunt vinuri gratuite, așa că așteptați să zburați. ”