Top 3 avantaje ale psihoterapiei online

Top 3 avantaje ale psihoterapiei online Top 3 avantaje ale psihoterapiei online

Exista multe discutii legate de psihologi care se invart asupra aceluiasi subiect – sedintele de terapie online.  Dau rezultate? Poti face terapie online? Daca da, care ar fi principalele avantaje? Exista deja  multi specialisti care isi ofera serviciile online. Acestia ofera acest tip de consiliere deja de cativa ani. De ce ofera aceste servicii online? As putea spune ca ei exista tocmai pentru ca avem nevoie de ei. La urma urmei, oricine poate folosi acest tip de terapie, intrand in contact cu un specialist in doar cateva minute.  Acesti terapeuti practica deja aceste servicii si la cabinetul fizic.  Au observat nevoia oamenilor de a primi servicii similare online si au dezvoltat un serviciu pentru ca acestisa sa poata beneficia de ajutorul unui psiholog online.

Iata care sunt principalele avantajele ale terapiei online:

Perceptia crescuta a anonimatului

Acesta este unul dintre cei mai puternici si influenti factori care contribuie la succesul serviciilor de consiliere online. Indiferent daca oamenii sunt mai mult sau nu in anonimat, acesta este unul dintre factorii principali.

Ce e important este faptul ca oamenii se simt mai putin expusi si, prin urmare, raspund si se comporta diferit online. Una dintre diferente este capacitatea de a discuta probleme mai importante, personale intr-o relatie terapeutica online, mult mai rapid decat la cabinet. Partea buna este ca discuta mai usor despre probleme extreme de importante  (ex. abuz in copilarie, sentimente de vinovatie in legatura cu moartea persoanei iubite, abuz sexual, durere cronica si modalitati de a face fata acesteia, idee suicidara, comportamente suicidare  sau  auto-mutilare).

Usor de obtinut

Este mult mai simplu, in anumite cazuri, sa contactezi un psiholog prin email si sa obtii rapid raspuns decat in cazul in care alegi sa mergi la cabinet. Acest aspect variaza, dar in mod ideal, un psiholog online poate raspunde imediat la o cerere primita pe email. Desi majoritatea terapeutilor merg si la cabinet, ar putea sa-si desfasoare activitatea numai in mediul online.

Ai acces la opinia unui expert, a unui psiholog renumit

Intrucat lumea online nu cunoaste granite, gasirea unui expert care sa te trateze sau sa iti ofere o a doua opinie este foarte simpla.  Locuiesti in strainatate  si vrei sa beneficiezi de ajutorul unui psiholog renumit din Romania?  Asta nu mai e o problema atunci cand terapia are loc online. Acest tip de utilizare a comunicarii online este deja comuna in domeniul telemedicinei din alte tari si poate fi extins la domeniul terapiei psihologice la fel de eficient.