Terapia in picioarele goale - doua beneficii majore

Terapia in picioarele goale Terapia in picioarele goale

Azi omenirea se deconecteaza tot mai mult de lumea din jur si de natura. Suntem legati de un birou zile intregi, captivi in masini unde recircula aerul conditionat, mergem pe betoane si locul in medii sterile, artificiale.

Cel care isi ia inima in dinti si iese in weekend la o plimbare la picior pe munte este privit cu mare admiratie - este "outdoor" - in afara usii. Dar acest timp petrecut in natura este oricum foarte mic, in comparatie cu anii pe care ii rezervam lucrurilor "importante" din viata noastra. Asa am ajuns sa ne gandim la noi insine ca fiind separati de natura sau de mediul inconjurator.

Dar pentru ca statisticile privitoare la sanatate continua sa se inrautateasca, multi oameni incep sa se reintoarca la un mod simplu de viata. Una din cele mai usoare si benefice modalitati de a face acest lucru este pur si simplu de a scapa de pantofii din picioare din cand in cand. Pantofii sunt facuti pentru a ne deconecta de natura; ne impiedica sa simtiti energia si echilibrul planetei. Terapia in picioarele goale, cunoscuta si sub denumirea de "impamantenire", a trecut de la a fi o practica marginalizata la o metoda dovedita stiintific pentru imbunatatirea sanatatii umane.

Totusi, este important sa retineti ca urmatoarele beneficii sunt valabile atunci cand ne raportam la suprafete naturale. Terapia in picioarele goale pledeaza pentru mersul pe pamant, substante vegetale (cum ar fi iarba) si nisip.

Iata cateva beneficii uimitoare ale terapiei in picioarele goale

1. Echilibru

Terapia in picioarele goale permite ionilor de pe pamant sa intre in corpul nostru. Cand te plimbi descult pe o suprafata naturala, te conectezi literalmente cu pamantul. Deoarece corpurile noastre sunt formate intr-o proportie covarsitoare din apa, ele sunt excelente conductoare electrice. Mergand descult, veti invita toti ionii negativi sanatosi sa treca din sol si vegetatie in corpul dumneavoastra. Pentru ca multe forme traditionale de medicina sustin ca sarcina generala pozitiva in organism echivaleaza cu un risc mai mare de boala si infectie, expunerea talpilor picioarelor la ioni negativi ai pamantului poate fi un lucru bun.

2. Dormiti mai bine.

Exista numeroase studii care au demonstrat fara dubiul ca atunci cand mergem in picioarele goale dormim mai bine. Un studiu realizat in 2004 pe 12 subiecti care sufereau de disfunctie, durere, stres, insomnie a aratat cum terapia in picioarele goala a solutionat problemele de sanatate ale participantilor. Intr-un interval de 8 saptamani s-au inregistrat cifre uimitoare in ceea ce priveste combaterea disfunctionalitatilor de somn, durere si stres.