Sunt ecranele de deblocare faciala intr-adevar sigure?

Exista o modalitate de a debloca telefonul care este cu adevarat sigura? Ei bine, raspunsul poate avea de a face cu un cod de 6 cifre. Dar realitatea este ca progresele tehnologice moderne se indreapta catre o alta cale, in care fiecare secunda are o importanta vitala pentru utilizator, incercand sa evite sa scrie litere sau numere pentru ca le-ar lua prea mult, incorporand alte mecanisme cum ar fi, in acest caz, deblocarea telefonului prin simpla vizualizare a acestuia.

Probleme de siguranta a recunoasterii faciala

Ideea noului mecanism al Face ID este ca utilizatorii se pot uita la ecran, facandu-l sa se deblocheze imediat, aproape in fractiuni de secunde, si chiar si companiile planifica cu timpul sa includa noi caracteristici cum ar fi posibilitatea de a face achizitii in reteaua care ne autentifica identitatea cu acesti algoritmi de recunoastere.

Pentru autoritatile Apple, aceasta metoda de deblocare este, fara indoiala, o parte a viitorului care vine, permitand utilizatorului sa-si deblocheze telefonul intr-un mod natural, rapid, simplu si fara prea mult efort. Cu toate acestea, va ramane de vazut daca in practica totul functioneaza ca in teorie sau, dimpotriva, daca se genereaza o problema.

Sunt ecranele de deblocare faciala intr-adevar sigure?

Simplitatea sau viteza acestei deblocari pot fi cu adevarat uimitoare, dar securitatea redusa pe care o ofera este o chestiune de dezbatere. Cele mai simple cai de a insela acest sistem au inclus intotdeauna tiparirea de fotografii ale oamenilor.

Diferenta in metodele actuale de deblocare smartphone cu cele de mai sus este ca acestea sunt acum in masura sa analizeze fata cu un sistem de detectare in 3 D, care, in principiu, ar trebui sa faca imposibila deblocarea cu o imagine imprimata pe hartie. Cu toate acestea, noile ecrane de inalta definitie de pe telefoane pot face ca imaginile sa arate aproape tridimensionale.