Studiul o dovedeste: femeile conduc mai bine decat barbatii

Polemica despre cine sunt cei mai buni soferi, barbatii sau femeile, pare sa se fi terminat. Numeroase universitati, centre de cercetare, companii si agentii de stat din intreaga lume s-au luptat pentru a determina care sunt cei mai buni soferi – barbatii sau femeile.

Siguranta si prudenta cand vine vorba de conducere

Studiul, impartasit de ziarul britanic Telegraph, a constatat ca doar 28% dintre soferite se recunosc ca soferi mai buni decat barbatii, fata de doar 13% dintre barbati care cred ca ar putea fi superiori la volan.

50 de soferi au fost supusi unei evaluari efectuate in interiorul masinii, in timp ce alti 200 au fost observati la intersectia dintre Hyde Park din Londra. Din evaluarea diferitelor aspecte ale conducerii, femeile au obtinut 23,6 puncte dintr-un total posibil de 30, in timp ce barbatii au obtinut doar 19,8 puncte.

Intr-una dintre categorii – distanta sigura fata de vehiculul din fata – doar 4% dintre femei, fata de 27% dintre barbati, conduc foarte aproape de masina din fata, fara a respecta distanta minima de siguranta pentru a evita un accident.

Opinia oamenilor despre abilitatile lor de conducere difera, de asemenea, dramatic de abilitatile lor reale. Cand au fost intreabati daca credeau ca conduc la viteza potrivita pe drum, 84% dintre barbati au spus da, spre deosebire de cei 64% care au facut-o.

In plus, aproape jumatate dintre barbati au abordat un risc foarte rapid, comparativ cu un sfert dintre femei. De asemenea, mai mult de jumatate dintre barbati au trecut pe lumina galbena a semaforului atunci cand se schimba in rosu, comparativ cu doar 14% dintre femei.

Doar 1% dintre femei, comparativ cu 14% dintre barbati, efectueaza manevre periculoase in trafic, in timp ce 24% dintre barbati si doar 16% dintre femei au recunoscut ca folosesc telefoane mobile in timp ce conduc. Mai multi barbati decat femei au recunoscut, de asemenea, ca nu utilizeaza semnalele indicatoare de directie care indica faptul ca se vor opri sau vor intoarce, in cazul in care considera ca nu au vehicul in spatele lor.