Stinta din spatele uleiurilor esentiale

Dacă ați urmărit știrile în ultima vreme,

atunci sunt mari șanse să fi dat peste niște informații interesante cu privire la modul în care parfumurile, cum ar fi lavanda, pot face minuni în calmarea anxietății unei persoane.

Pentru unii, această veste ar putea fi o surpriză. Cu toate acestea, dacă ați fost un utilizator pasionat de uleiuri esențiale, atunci se știe că ați auzit că uleiurile esențiale, precum și aromoterapia, au fost folosite de zeci de ani pentru a aborda problemele obișnuite, cum ar fi problemele legate de somn, durere și stres. .

STUDIUL ULEIURILOR ESENȚIALE

Într-adevăr, un studiu recent publicat de Frontiers in Behavioral Neuroscience sugerează că atunci când se adulmecă linalool, un anumit compus găsit în lavandă, acesta conferă un efect anumitor părți ale creierului similar cu medicamentele anti-anxietate.

Singura diferență constă în faptul că mișcările afectante asociate cu medicamente precum Valium nu sunt experimentate. În plus, s-a descoperit că Linalool afectează creierul doar prin miros, fără nici o absorbție în sânge.

Acest lucru este văzut ca fiind pozitiv, având în vedere că majoritatea oamenilor sunt îngrijorați de efectele secundare ale interacțiunii cu astfel de medicamente. Captura? Experimentul dat a fost efectuat doar la șoareci. Deci, este destul de dificil de spus dacă aceleași efecte s-ar experimenta și la oameni.

Acestea fiind spuse, studiile anterioare asupra ființelor umane cu uleiuri esențiale s-au dovedit a avea rezultate contradictorii.

DISECAREA AUTENTICITĂȚII BENEFICIILOR PENTRU SĂNĂTATE

De fapt, un studiu publicat în 2009 de Holistic Nursing Practice a remarcat faptul că utilizarea plicurilor de ulei esențial de rozmarin sau lavandă a fost legată de o reducere a ritmului pulsului, precum și de reducerea nivelului de stres atunci când studenții la asistență medicală absolvenți erau supuși unui examen.

Potrivit medicului Centrului Medical al Universității Loyola și profesor asistent de medicină de familie Eugene Lee, el consideră că lavanda este destul de relaxantă. Pe de altă parte, s-a constatat că rozmarinul este destul de stimulant. Acestea fiind spuse, Lee adaugă că depinde de tipul de anxietate pe care îl are o persoană.

La unele persoane, rozmarinul poate declanșa creierul și chiar agrava anxietatea pe care o are cineva. Cu toate acestea, dacă cineva are gânduri de curse, utilizarea rozmarinului este excelentă pentru a-i ajuta să-și curățe mintea, astfel încât să se poată concentra mai bine.

Mai mult decât atât, alte studii au arătat că anumite mirosuri pot fi vitale în reducerea anxietății, mai ales atunci când avem de-a face cu pacienți din spital, adulți în îngrijire hospice, femei în travaliu și persoane supuse tratamentului. Acestea fiind spuse, studii multiple au arătat că nu există niciun efect documentat.

Într-adevăr, o analiză specială publicată de British Journal of General Practice în 2000 a arătat că aromoterapia a transmis ușor efectele tranzitorii asupra anxietății la oameni, dar efectele nu au fost considerate un tratament suficient pentru anxietate.

ULEIURILE ESENȚIALE SUNT ÎN MOD IDEAL UTILE?

Deci, ce poți lua atunci când vine vorba de uleiuri esențiale în timp ce te confrunți cu anxietatea? Potrivit dr. Lee, nu există cu adevărat niciunul. El crede că unii oameni s-ar putea să fie de ajutor, în timp ce unii s-ar putea să nu-l găsească deloc eficient.

Aspectul pozitiv ar putea fi faptul că, atunci când sunt utilizate în modul corect și așa cum este prescris, acestea sunt de obicei sigure.

ÎN CĂUTAREA AROMOTERAPIEI

Acestea fiind spuse, nu se poate nega că există riscuri potențiale care vin odată cu utilizarea lor; mai ales atunci când sunt aplicate direct pe piele sau ingerate pe cale orală.

Catedra de Aromaterapie de la Colegiul American de Științe ale Sănătății, doamna Amanda Latin, afirmă că anxietatea, stresul, durerea și insomnia sunt câteva dintre principalele motive pentru care indivizii caută aromoterapie.

Acestea fiind spuse, ea sfătuiește ca oamenii să consulte un aromoterapeut înregistrat pentru a înțelege mai bine cum să folosească anumite parfumuri și cum vă vor afecta personal.

Într-adevăr, cel mai simplu mod de a include uleiuri esențiale în viața lor de zi cu zi este să le inhalați.

Puteți opta pentru a utiliza fie un mecanism de stropire care pune câteva picături pe obiecte precum pernele noastre noaptea, fie folosind un difuzor care dispersează parfumul în aer.

În plus, uleiurile esențiale pot fi utilizate și în creme și loțiuni, la scăldat, precum și aplicate pe piele.

Din păcate, câțiva indivizi ar putea găsi acest lucru destul de iritant, mai ales dacă uleiurile nu sunt diluate.

În concluzie, deși lavanda este cel mai popular ulei esențial cu multe cercetări pe acesta , nu este singurul ulei pe care aromaterapeuții îl recomandă cu anxietate.

Alte alternative includ uleiuri de portocale dulci, lemn de santal și bergamotă.