Starbucks plătește lucrătorilor timp de 30 de zile chiar daca nu lucreaza

  • Sâmbătă, 21 Martie 2020
  • Diverse

Starbucks plătește lucrătorilor pentru următoarele 30 de zile, indiferent dacă vin la muncă sau nu.

Angajații de la restaurantele din lanț și-au exprimat temerile că continuarea activității le poate pune în pericol de a acoperi coronavirusul. 

Starbucks ia măsuri îndrăznețe ca răspuns la actualizarea coronavirusului, plătind lucrătorilor pentru următoarele 30 de zile, indiferent dacă vin la muncă sau nu. 

Gigantul cafelei a anunțat vineri că va plăti toți partenerii din Statele Unite pentru următoarele 30 de zile, chiar dacă decid să rămână acasă de la serviciu. 

Începând de sâmbătă, Starbucks se va muta pe un model de drive-thru și livrare la cele peste 9.600 de magazine deținute de companie din SUA și Canada. Magazinele fără autovehicul se vor închide temporar timp de două săptămâni, cu excepții pentru anumite locații din sau în apropierea centrelor de asistență medicală. 

În plus față de plata lucrătorilor timp de 30 de zile, indiferent dacă vin sau nu la muncă, Starbucks oferă și salarii pentru catastrofe, sănătate mintală și indemnizații de sănătate pentru bolnavi și asistență pentru îngrijirea copiilor. Starbucks a anunțat luni că va genera noi beneficii pentru sănătate mintală pentru lucrători, inclusiv 20 de sesiuni gratuite pe an cu un terapeut sau antrenor în sănătate mintală. De asemenea, lanțul a extins beneficiile pentru îngrijirea copiilor, crescând zile de îngrijire prin serviciul Care @ Work de la 10 la 20 și implementând un serviciu care permite lucrătorilor să primească rambursări de până la 125 dolari pe zi pentru costurile de îngrijire a copiilor.

Multe restaurante din SUA au fost nevoite să închidă în ultima săptămână, din cauza interdicțiilor orașelor și ale statelor în ceea ce privește servirea mesei și a afacerilor neesențiale. Cu toate acestea, cele mai multe lanțuri au rămas deschise, deservind clienții prin drive-thru, livrare și oferte de comandă plasate la ghișeu. 

Unii angajați sunt îngrijorați că munca în restaurante le- ar putea pune în pericol de a prinde coronavirusul. Peste 35.000 de persoane au semnat vineri o petiție Coworker.org prin care au solicitat ca Starbucks să își suspende afacerea din cauza focarului de coronavirus. 

„A înfuriat mulți alți angajați atunci când clienții spun„ mulțumesc că ai fost deschis ”sau„ nu știu ce aș face fără cafeaua mea ”, în loc să recunoască faptul că ne punem în pericol sănătatea să vină în contact cu atât de mulți oameni și ar trebui să înceteze să insiste că băutura lor favorită Starbucks este esențială ", a declarat pentru Business Insider la începutul săptămânii un lucrător Starbucks.