Sfaturi utile pentru cariera dumneavoastra

Marire de salariu, cerere de program redus, interviu in vederea angajarii… consultati dosarul Cariera si zeti gasi raspunsurile la cele mai multe dintre intrebarile dumneavoastra legate de locul de munca.

Functii

Doresc sa lucrez in alt departament fara sa-l jignesc pe seful meu.Atentie sa nu faceti insa prea mutt zel de precautii!

Va aflati intr-un mediu profesional: daca aveti motive intemeiate sa va schimbati functia in cadrul aceleiasi intreprinderi, spuneti-o!Spuneti-o in mod politicos, aducand argumente si prevazand o solutie pentru departamentul in care lucrati in prezent, insa aveti curajul s-o spuneti!

Doua sfaturi:

  1. Informati-va cu atentie, intr-o prima etapa, asupra motivatiei efective si a puterii de influents a persoanelor cu care intentionati sa lucrati in viitor: acestia sunt cei care va vor sprijini si apara in cazul in care seful dumneavoastra actual nici nu ar vrea sa stea de vorba.
  2. Ramaneti intotdeauna pe o pozitie pozitiva in ceea ce it priveste pe seful dumneavoastra actual: nu incepeti sa-I denigrati, oricum nu va va folosi la Cu atat mai mutt cu cat va yeti intalni in drumul dumneavoastra si cu el si cu ceilalti angajati cu care ati lucrat in mod direct!

Am un coleg negativist, ce fac?

Colegul meu denigreza in mod sistematic propunerile pe care le fac.

Cum sa-I fac sa iasa din aceasta atitudine negativista? A distruge este intotdeauna mai usor decat a construi.

Si inca ceva: anumite persoane accepta cu greu o idee care vine de la aitcineva. Este exact ceea ce se petrece cu colegul dumneavoastra.

Este extrem de simplu sa parezi o atitudine negativista: atunci cand colegul dumneavoastra denigreza situatia gasita de dumneavoastra, nu trebuie decat sa-i cereti sa propuna el ceva in schimb. In majoritatea cazurilor, tacerea penibila de care se va inconjura it va determina ca pe viitor sa se arate mai deschis in fata propunerilor facute de dumneavoastra.

Patronul meu este rece si respingator

Cum trebuie abordat un patron rece si distant?

Exista persoane care nu simt nevoia sa se exprime prea mutt si nici nu au nevoie sa se simta apreciate in munca pe care o desfasoara: este cazul celor nascuti sa comande.

Cu o asemenea persoana nu merita sa-ti pierzi timpul, sa cladesti o relatie profesionala de tipul “simpatica si amicala”.

Asadar, este timpul sa ne adaptam cat putem de bine la modul sau de cornunicare:

  • Nu faceti divagatii, nu va abateti de la subiectul discutiei: mergeti drept la Evitati orice apropiere de tipul: Cum v-ati petrecut week-end-ul?…
  • Comunicati-i rezultatele afective ale muncii dumneavoastra si nu dati explicatii de tipul “de ce si cum ati ajuns la acest rezultat”.