Sfaturi pentru economisire combustibl de stiut

Prețurile la combustibil sunt una dintre cele mai mari lupte pentru șoferi în aceste zile. Costul fluctuației continue a combustibilului este o sursă constantă de frustrare pentru proprietarii de vehicule, ceea ce îi lasă mereu în căutare de sfaturi și trucuri pentru a economisi și a profita la maximum de fiecare litru. Iată câteva sfaturi extrem de utile pentru a vă ajuta să economisiți combustibil, cu siguranță veți dori să luați notițe!

 

Nu transporta greutatea inutilă

Un sfat excelent pentru a reduce consumul de combustibil este eliminarea greutății excesive și inutile din mașină. Aruncați gunoiul sau obiectele inutile pe care le-ați lăsat în mașină. Este posibil să vă folosiți mașina ca o altă zonă de depozitare, dar de fapt vă costă mai mult combustibil. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât mașina este mai grea, cu atât are nevoie de mai mult combustibil pentru a se deplasa. Deci, cu cât vehiculul dvs. este mai ușor, cu atât mașina dvs. va funcționa mai eficient.

Verificați presiunea pneurilor

Poate că acest lucru nu este un lucru obișnuit pentru mulți oameni, dar cu cât presiunea anvelopelor este mai mică, cu atât mașina are nevoie de mai mult combustibil pentru a se deplasa. Vă recomandăm cu tărie să luați timp o dată pe lună pentru a verifica anvelopele. Dacă nu sunteți sigur de presiunea exactă, numărul este de obicei lângă încuietoarea din ușa șoferului. Nu uitați că va ajuta cu adevărat!

Nu folosiți în exces aparatul de aer condiționat

Acesta poate fi unul dificil de vorbit, mai ales în lunile foarte calde de vară. Desigur, este atât de tentant să lăsați AC-ul pornit pe parcursul întregii călătorii cu mașina sau pe tot parcursul anului. Dar, de fapt, aici probabil folosim cel mai mult combustibil, deci atunci când nu este prea cald sau rece - opriți-l!

Mergeți ușor pe accelerator

Acest lucru poate fi un pic surprinzător pentru cei mai mulți, dar nu este exact despre treapta de viteză în care vă aflați, ci mai mult despre viteza pe care o aveți și cât de mult împingeți pe accelerator. De exemplu, dacă aveți treaptă mare și călătoriți cu viteză moderată, dar dacă împingeți acceleratorul în jos pentru a preveni trecerea la o treaptă inferioară, este suficient de interesant, dar folosiți mai mult combustibil nu mai puțin.

Utilizați tipul de combustibil recomandat

Când vă propuneți să obțineți cele mai bune performanțe de la mașina dvs., se consideră că cel mai bun combustibil sau combustibil de înaltă performanță este cel mai bun. Super combustibilul, cunoscut în mod obișnuit ca combustibil premium sau combustibil performant, este benzină cu un rating octanic mai mare. Cele mai multe mărci standard de combustibil au un rating de 95 octanici. În timp ce super combustibilul are de obicei un rating de aproximativ 98. Acest lucru înseamnă că face ca motorul să funcționeze mai eficient și să se îmbunătățească. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să verificați tipul de combustibil recomandat pentru vehiculul dvs. înainte de umplere.