Sfaturi pentru obtinerea permisului de conducere

Ratele de eșec la testul permisului de conducere sunt ridicate. Cu toate acestea, dacă sunteți bine pregătiți, nu aveți de ce să vă temeți. Am adunat câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să treceți examenul fără probleme.

 

Învățarea inimă nu ajută

Un lucru este clar: Practic, puteți învăța pe de rost toate întrebările referitoare la permisul de conducere. La urma urmei, este cunoscut catalogul din care sunt selectate întrebările. Cu toate acestea, cuprinde peste 600 de întrebări pentru permisul de conducere auto. Prin urmare, este mai bine să rețineți regulile generale de conducere a unei mașini: cine are dreptul de trecere și când, la ce trebuie să fiu atent când parchează, care sunt limitele de viteză unde și așa mai departe. Cei care au însușit cunoștințele de bază pot răspunde fără probleme la majoritatea întrebărilor.

Folosiți timpii de așteptare pentru a vă exersa

Ca ajutor de practică, există toate întrebările pentru acasă pe hârtie sau ca aplicație. Acesta este modul în care puteți simula examenul. Deosebit de practic: aplicațiile pentru smartphone-uri pot fi folosite pentru a face pauze scurte în autobuz și tren sau în sala de așteptare a medicului pentru a studia testul permisului de conducere. Este important să vă luați timp pentru a trece prin toate întrebările. Aruncați o privire atentă și memorați toate întrebările cu răspuns incorect - și repetați până când răspunsul este corect!

Aflați detalii despre vehicul

Nu poți învăța multe pentru testul practic în sine, la urma urmei, este vorba despre a arăta că poți conduce mașina. Cu toate acestea, examinatorul poate pune câteva întrebări despre vehicul înainte de a începe călătoria. Acestea includ întrebări despre iluminat, anvelope sau semnificația luminilor de control individuale din cabină. Cel mai bine este să întrebați instructorul de conducere o dată în timpul lecției de conducere și să notați toate întrebările posibile. Apoi treceți de mai multe ori și întrebați.

Practicați conducerea

În plus față de lecțiile de conducere cu instructorul de conducere, conducerea însăși poate fi practicată și într-o zonă de instruire a traficului. Chiar și începătorii pot practica situații dificile aici, cum ar fi pornirea unui munte sau parcarea. Cu toate acestea, condiția prealabilă este o persoană însoțitoare care are permis de conducere de cel puțin trei ani.

Motivați-vă

În principiu, același lucru se aplică permisului de conducere ca la orice alt test: cel mai bine este să faceți un program de învățare și să împărțiți materialul de învățare în unități mici. Pentru fiecare unitate pe care o finalizați, tratați-vă cu o recompensă. Acest lucru crește motivația și face ca învățarea să fie mai distractivă.

Nu te speria

Următoarele se aplică atât testului teoretic cât și părții practice: rămâneți calm și nu vă puneți sub presiune. Este adevărat că repetarea examenului necesită ceva timp și bani, dar eșecul nu este o problemă mare. Rețineți acest lucru și mergeți la examen într-un mod relaxat. Nu vă fie teamă să întrebați dacă nu înțelegeți ceva. Examinatorul nu este acolo pentru a pune obstacole în cale, dar de obicei vrea întotdeauna să vă ajute să treceți examenul.