Sfaturi pentru a va relaxa corpul si dormi usor

Sfaturi pentru a va relaxa corpul si dormi usor Sfaturi pentru a va relaxa corpul si dormi usor

După o lungă zi de trudă la muncă, un somn bun este ceea ce ne dorim cu toții. Dar există momente în care somnul pare să ne sustragă. Indiferent cât de mult am încerca, avem atât de multe în minte, fie corpul nostru nu va coopera. Dacă ți se pare greu să te relaxezi și să tânjești după o noapte de somn liniștit, iată câteva sfaturi pentru tine

Rețineți că ritualul dvs. de culcare trebuie să fie ceva care vă relaxează. Această activitate nu ar trebui să vă angajeze prea mult corpul sau mintea. Unele dintre ritualurile populare de culcare care funcționează pentru mulți sunt citirea unei cărți sau ascultarea de muzică relaxantă. Dacă nu sunteți cititor sau nu vă place atât de mult muzica, puteți încerca să scrieți. Scrie orice și tot ce vrei să dai jos.

Unora le place să bea băuturi precum ceai fierbinte sau ciocolată sau să mănânce o gustare ușoară chiar înainte de a lovi sacul. Și când veți găsi în sfârșit un ritual de culcare care funcționează perfect pentru dvs., asigurați-vă că respectați acel obicei de noapte.

Când ai avut o zi obositoare din punct de vedere fizic și ai senzația că tot corpul tău este obosit și suferă, această tehnică ar putea fi cea mai bună pentru tine. Acest lucru vă va distrage, de asemenea, mintea de la gânduri care vă deranjează și vă vor face să pierdeți somnul. De asemenea, puteți face acest lucru ca rutină de culcare, deoarece puteți efectua acest lucru chiar și atunci când sunteți deja culcat pe pat. Nu sunteți sigur cum să o faceți? Ți-am revenit!

A. Inspirați și încordați degetele de la picioare și picioare timp de trei până la cinci secunde, apoi expirați încet și eliberați tensiunea din acele părți ale corpului.

b. Inspirați profund și acum puneți tensiune pe picioarele inferioare. Țineți tensiunea timp de aproximativ trei până la cinci secunde și apoi relaxați-le când expirați. Puteți face același lucru și la nivelul picioarelor superioare.

c. Acum concentrați-vă asupra abdomenului și a spatelui. Încordați acele părți când inspirați, țineți tensiunea timp de aproximativ cinci secunde și apoi expirați în timp ce vă relaxați. Faceți aceiași pași până la partea superioară a spatelui și a pieptului.

d. De asemenea, aplicați aceiași pași pe mâini, pe brațele inferioare și superioare și pe umeri, pe gât și, în cele din urmă, pe față.

e. După aceea, puteți aplica tensiune asupra întregului corp. Țineți tensiunea timp de câteva secunde, apoi relaxați-vă corpul în timp ce respirați. Puteți face acest lucru de până la trei ori, dacă doriți.

INSPIRAȚI FOLOSIND NARA STÂNGĂ

Acest lucru vă poate suna amuzant, dar inhalarea prin nara stângă este o metodă de yoga, care vă va ajuta să reduceți sau să reduceți tensiunea arterială și să vă liniștiți. Experții în terapia somnului sugerează că ar trebui să vă întindeți pe partea stângă și să vă așezați un deget pe nara dreaptă, astfel încât să o puteți închide. Apoi, trebuie să începeți să respirați încet prin nara stângă. Se crede că această tehnică este bună și pentru femeile care trec prin menopauză atunci când experimentează bufeuri care le mențin treptate noaptea.

DA-ȚI PESTE CAP OCHII

Știu, a nu putea dormi poate fi frustrant că te face să îți dorești ochii peste cap, dar din nou, există un motiv foarte bun pentru care acest sfat este listat aici. Închideți ochii și rotiți globii oculari de până la trei ori. Experții spun că, făcând acest lucru, stimulezi ceea ce face corpul tău în mod natural atunci când adormi și acest lucru poate declanșa eliberarea hormonului somnului numit melatonină .

FOLOSESTE-TI IMAGINATIA

Poate că nu întotdeauna ne dăm seama de acest lucru, dar mintea noastră este foarte puternică - ceea ce crezi, poți deveni. Puteți folosi meditația de vizualizare pentru a vă adormi și pentru a adormi mult mai repede. Această metodă funcționează cel mai bine atunci când utilizați trei simțuri. Imaginați-vă într-un loc care vă calmează și vă relaxează cel mai mult.

Vă puteți imagina că vă aflați într-un loc foarte senin - poate un paradis tropical. Când vă aflați deja în locul fericit, imaginați-vă că mirosiți florile, simțiți briza rece pe piele, atingeți iarba verde și ascultați sunetul apei în timp ce atinge și părăsește țărmul. Destul de curând, te vei îndrepta spre somn.

Somnul este o necesitate de bază și lipsa acestuia pentru o perioadă prelungită ar putea deveni fatală. Fără odihnă pentru cei răi, așa cum se spune, și atunci când îți lipsește somnul, creierul tău nu poate gândi la maxim și corpul tău se simte obosit. Încercați aceste sfaturi și suntem siguri că veți dormi atât de necesar și vă veți trezi simțindu-vă revigorat și energizat pentru ziua următoare.