Sfaturi interesante pentru a obține jobul de vis în marketing

Așadar, tocmai ați absolvit și doriți să o faceți mare în marketing, dar aveți prea puțină experiență? Ei bine, pentru început, nu fi copleșit. 

Mai multe persoane se află în aceeași situație cu tine și tot ce trebuie să faci este să înveți câteva trucuri îngrijite.

Rămâneți pe fază, deoarece descoperim câteva lucruri care vă pot ajuta să obțineți munca de marketing perfectă.

Marketingul nu se limitează la un curs de studiu. Așadar, dacă întâlnești un absolvent de biochimie care luptă pentru un loc de muncă în marketing, nu fi prea șocat! Dar, având în vedere atât de mulți oameni care au atât de multe puncte forte diferite, concurând pentru aceeași poziție, cum te asiguri că ieși în evidență?

În spatele fiecărei campanii de marketing bune se află o comunicare genială. Majoritatea absolvenților nu realizează că gradele lor contează rareori pe piața actuală; ceea ce câștigă este arta de a prezenta o idee în mod creativ. Comunicarea contează nu numai în marketing, ci în fiecare domeniu. Ai nevoie de această abilitate pentru a vinde clienților tăi potențiali.

Dezvoltarea abilităților de comunicare înseamnă că îmbunătățiți șansa de a obține mai mulți clienți. Această abilitate este înainte de „organizare” și „lucrarea în echipă” în primele abilități soft solicitate.

Nu încetați niciodată să vă extindeți cunoștințele de marketing. Puteți urma cursuri online despre marketing pe Udemy sau Edx sau Alison. Aceste cursuri sunt scurte și foarte informative. Vă puteți alătura comunităților online care vorbesc despre marketing. Când vă alăturați unui grup, întâlniți cursanți care au aceleași idei și accesați mai multe resurse pentru a vă ajuta.

Se spune adesea că „rețeaua ta este valoarea ta  netă ”. Majoritatea absolvenților cred că cercul lor social al colegiului este tot ce au nevoie. Dar adevărul este că a face mai mulți prieteni în afara cursului lor, a universității și chiar a statului de reședință poate ajuta enorm. Conectarea cu oameni de pe platformele de social media precum Twitter sau LinkedIn poate deschide calea pentru oportunități. 

Oamenii îți vor spune că ar trebui să aplici pentru fiecare loc de muncă. Da, poți face asta. Dar pentru a te salva de stres și dezamăgire, aplică pentru joburi care se potrivesc CV-ului tău. Ține minte, gradul tău nu înseamnă că ești apt pentru acest rol. În calitate de proaspăt absolvent, este posibil să nu aveți experiență pentru poziții precum manager sau director adjunct.

Chiar dacă sunteți pe lista scurtă pentru un rol de regizor, cum veți răspunde la întrebările interviului? Unii absolvenți aplică la orice titlu de post care conține cuvântul cheie „marketing”. S-ar putea să fii pe lista scurtă și chiar să iei o astfel de slujbă, dar nu va merita dacă nu-ți place. Așadar, aplicați pentru locuri de muncă pe care știți că le puteți gestiona.