Sfaturi esentiale pentru mersul pe role in siguranta

  • Miercuri, 29 Ianuarie 2020
  • Sport
Sfaturi esentiale pentru mersul pe role in siguranta Sfaturi esentiale pentru mersul pe role in siguranta

Este o activitate fizica care castiga tot mai multa popularitate in tara. Care sunt beneficiile si ce ar trebui sa stiti pentru a incerca un sport complet si distractiv.

Trendul este aici pentru a ramane: tot mai multi oameni de diferite varste aleg rolele ca o alternativa a activitatii fizice de divertisment si sanatate, bucurandu-se de plusul pe care il adauga la bunastarea personala a sporturilor in aer liber.

Sfaturi pentru mersul in role

Invatarea de a merge in role necesita timp, iar activitatea necesita o tehnica de baza, dar nu va descurajati deoarece, odata ce invatam, este usor sa mergeti pe role si sa incepeti sa va bucurati. Impartasim cateva masuri de securitate pentru a le lua in considerare:

Casca: utilizati intotdeauna una conceputa pentru aceasta activitate deoarece va ajuta sa preveniti loviturile in caz de pierdere a echilibrului si cadere.

Cotiere si genunchiere: acestea sunt accesoriile fundamentale de protectie, mai ales daca sunteti incepatori, deoarece acestea reduc riscul de deteriorare a articulatiilor si de raniri.

Mansete: acestea trebuie sa fie fabricate cel putin dintr-o bucata de plastic rigid, care serveste la mentinerea articulatiei in pozitie si pentru a preveni fracturarea sau dislocarea.

Daca faceti skate pe timp de noapte, este esential sa folositi luminile sau vestele luminoase.

Evitati patinajul pe suprafete periculoase, cum ar fi podelele umede, unde exista nisip, pietre, frunze etc.

Daca mergeti pe strada sau pe sosea, intotdeauna faceti-o in acelasi sens cu traficul. Este esential sa nu mergeti pe role pe strada ascultand muzica, deoarece nu percepem claxoanele masinilor si alte semne legate de siguranta rutiera.

Trebuie sa mentinem o pozitie echilibrata si aliniata. Acest lucru implica faptul ca genunchii sunt semi-flexati, fundul in spate si trunchiul usor in fata. Mainile trebuie sa faca o balansare pentru a echilibra miscarea picioarelor si a bratelor, ceea ce se intampla de obicei in mod natural.