Sfaturi esentiale pentru ingrijirea pielii

Ah, lupta constantă a încercării de a obține o piele sănătoasă și strălucitoare. Se pare că nu se termină niciodată. Având în vedere abundența informațiilor online, poate fi copleșitor să vă dați seama care este cel mai bun mod de a vă îngriji propria piele. Așadar, în loc să încercăm să încercăm să acoperim prea multe subiecte simultan, ne vom întoarce la elementele de bază și vă vom spune cele mai simple și mai simple sfaturi pentru a începe călătoria către o piele sănătoasă.

Hidrat

Primul lucru este primul: bea apă. Este fundamental pentru pielea ta și pentru sănătatea generală. Pe lângă faptul că ajută pielea să strălucească și să rămână hidratată, consumul de apă suficientă poate ajuta la oboseală și alte probleme. Consumul de multă apă poate reduce aspectul liniilor fine și vă poate ajuta să vă mențineți pielea hidratată și suplă.

Hidratează-te

Indiferent ce tip de piele ai, trebuie să te hidratezi. Cheia este să găsiți crema hidratantă corectă în funcție de tipul de piele. De exemplu, cel mai bun hidratant pentru tenul gras este lipsit de ulei, deoarece excesul de ulei poate duce la acnee și erupții. Pe de altă parte, pentru pielea uscată, cremele hidratante pe bază de ulei sunt grozave, deoarece pielea lipsește în mod natural de uleiuri, deci este esențial să-i reumpleți aportul. În funcție de tipul de cremă hidratantă pe care îl preferați, puteți găsi diferite tipuri care au consistențe și aditivi diferiți, precum vitaminele care hrănesc pielea. Este mai bine să testați câteva tipuri diferite pentru a afla care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Dormi

Un alt lucru fundamental care poate face sau rupe o rutină de îngrijire a pielii: somnul. Chiar dacă este mai ușor de spus decât de făcut, să dormi suficient este atât de important pentru o piele sănătoasă, ca să nu mai vorbim de sănătatea ta în general. Dormind suficient îți poate face pielea să pară mai strălucitoare și mai puțin morocănoasă. Un alt factor este cel pe care dormi. O față de pernă mai moale poate reduce șansele de a face riduri. Fețele de pernă din satin par a fi cea mai bună opțiune în acest sens.

Exfoliază

Aproximativ de două ori pe săptămână, exfolierea este o necesitate. Indiferent dacă doriți un exfoliant mai delicat pentru pielea sensibilă sau unul greu, este esențial pentru piele. Ceea ce face exfolierea este îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe suprafață, ceea ce permite curățarea corectă a porilor și evitarea înfundării acestora. Porii înfundați pot duce la erupții și acnee. De asemenea, permite pielii să se reînnoiască mai eficient prin îndepărtarea pielii moarte care tocmai se împiedică.

Protecție solară

Acesta este un alt must pentru pielea strălucitoare. Nu săriți niciodată de protecție solară. Razele UV de la soare provoacă daune pielii pe termen lung, chiar dacă acum vă pot oferi o strălucire minunată. Pe termen lung, expunerea la razele UV pentru perioade lungi de timp poate duce la pete de vârstă, riduri și cancer de piele. Nu putem sublinia suficient acest lucru: purtați protecția solară. Cel puțin SPF 15.

Exercițiu

În timp ce exercițiile fizice sunt fantastice și chiar esențiale pentru sănătatea generală, are și beneficii grave pentru piele. Când faceți mișcare și începeți să transpirați, în acest moment transpirația ajută efectiv la curățarea porilor și la scăparea lor de murdărie. Desigur, trebuie să curățați pielea după un antrenament, dar beneficiile rămân în continuare. În plus, exercițiile fizice măresc circulația sângelui peste tot, inclusiv fața, care ajută la eliminarea toxinelor, ducând la un ten mai clar și la o strălucire naturală și sănătoasă.

Ia-ti mainile

S-ar putea să nu observați acest lucru în fiecare zi, dar oamenii au tendința de a-și atinge fața pe tot parcursul zilei. Acesta este un obicei teribil pentru piele. Gândește-te: atingi atâtea lucruri în timpul zilei, mâinile tale colectează doar germeni. Da, le speli cu săpun când mergi la baie, dar mai atingi diferite obiecte după aceea. Dacă vă simțiți atingând în mod absent fața, faceți un punct să vă opriți și să fiți mai conștienți de asta în viitor pentru a reduce obiceiul. Atingerea feței prea mult poate provoca erupții majore și acnee și știm cu toții că nu doriți nimic din toate acestea.