Sfaturi de Top pentru a preveni supraîncălzirea masinii

Vara 2021 se apropie cu pași repezi! Și în timp ce atât de mulți dintre noi iubim căldura și suntem în aer liber, mașinile noastre tind să nu fie de acord. În lunile mai calde, este atât de important să vă asigurați că mașina dvs. este păstrată la rece. Chiar dacă mașinile de astăzi au o tehnologie avansată de sisteme de răcire, care este echipată și proiectată pentru a menține motorul în funcțiune fără probleme în orice vreme, supraîncălzirea se poate întâmpla. Cum se supraîncălzește exact motorul? De fapt, există multe motive pentru care un motor se poate supraîncălzi, dar, de obicei, acest lucru se întâmplă deoarece ceva nu este în regulă în sistemul de răcire și căldura nu este în măsură să scape din compartimentul motorului. Pentru a vă ajuta să împiedicați acest lucru să se întâmple cu mașina dvs., continuați să citiți aceste sfaturi extraordinare.

 

Verificați frecvent indicatorul de temperatură

În lunile de vară, mulți oameni trăiesc pentru excursii în familie, nu? Când vine vorba de drumurile pe distanțe lungi, trebuie să vă amintiți să aveți grijă de mașină. Unul dintre cele mai importante lucruri este să țineți cont de indicatorul de temperatură al vehiculului dumneavoastră. Acesta este pur și simplu unul dintre cele mai simple moduri de a preveni supraîncălzirea mașinii. Indicatorul de temperatură este situat pe tabloul de bord, arată un ac care ar trebui să fie întotdeauna îndreptat spre centru. Dacă nu - trageți pentru că aveți o problemă!

Parchează-ți mașina la umbră

Știm cu toții acea senzație agravantă de a intra într-o mașină fierbinte. Ai încredere în noi, nici mașina ta nu se bucură de temperaturile fierbinți. Parcarea mașinii la umbră nu numai că prelungește durata de viață a vehiculului, dar ajută și la menținerea răcorii. Dacă nu reușiți să găsiți un loc bun, umbros, următoarea cea mai bună alternativă este să folosiți o umbrelă de soare. Aceasta este o modalitate excelentă de a reduce căldura din interiorul mașinii dvs. și interiorul devine extrem de fierbinte.

Spălați-vă radiatorul ocazional

Indiferent dacă mențineți lichidul de răcire al mașinii la nivelul optim, trebuie totuși să îl înlocuiți cu ocazia ciudată. periodic. O spălare a radiatorului este, de asemenea, cunoscută sub numele de spălare a lichidului de răcire implică scurgerea fluidului vechi din radiator, curățarea acestuia cu fluid de spălare și, în cele din urmă, adăugarea unui nou agent de răcire în sistem. Mecanica sugerează efectuarea unei curățări la fiecare 40.000 de mile, dar puteți consulta și manualul proprietarului pentru recomandările producătorului.

Trage pe dreapta

În cazul în care mașina dvs. a început să se supraîncălzească, cea mai bună și mai sigură opțiune este să vă opriți imediat. Evident, mai întâi, asigurați-vă că este un loc sigur pentru a opri mașina. Apoi, deschideți cu atenție capota și lăsați căldura să scape. Odată ce aburul s-a stins puțin (acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 15-20 de minute) se toarnă apă peste radiator pentru a reduce temperatura. Asigurați-vă că turnați ușor apa și nu prea mult la un moment dat, deoarece acest lucru poate agrava lucrurile, cum ar fi crăparea blocului motorului. Ceea ce vă va costa mai mult să reparați - așa că încercați să aveți multă răbdare!