Repere la care vă puteți aștepta pentru varsta de 16-18 luni

Repere la care vă puteți aștepta pentru varsta de 16-18 luni Repere la care vă puteți aștepta pentru varsta de 16-18 luni

Părinții pentru prima dată sunt deseori stresați în privința etapelor de referință mai mult decât orice altceva. Dacă sunteți pe punctul de a atinge anul și jumătate din viața bebelușului, pregătiți-vă pentru o mulțime de mișcări. Asigurați-vă că sunteți energizat pentru a ține pasul cu copilul mic, deoarece aceasta este etapa în care vă puteți aștepta să vă târâți, să vă plimbați, să vă ascundeți, să apucați și să dați - alergând. Atunci ar putea începe să-și dea seama cum să-și rupă propriile scutece, așa că pregătește-te pentru un ticălos mic în casă!

Una dintre cele mai incitante părți pe care trebuie să o aștepți este să-ți cunoști copilul pe măsură ce personalitatea lor începe să strălucească și formezi o legătură și mai puternică pe măsură ce te înțelegi din ce în ce mai bine în fiecare zi. Deci, care sunt reperele pe care ar trebui să le căutați între 16 și 18 luni?

Greutate

S-ar putea să începeți să observați că, în acest moment, copilul dvs. nu crește prea mult. Ești obișnuit cu creșterea constantă a sugarului tău, dar acum, când au ajuns la vârsta copilăriei, creșterea tinde să încetinească. Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), greutatea unui bebeluș variază de la 21,6 lbs la 23,4 lbs pentru fete și de la 23,2 până la 24,1 lbs pentru băieți.

Alimente

Cât de mult ar trebui să mănânce bebelușul tău? Este greva alimentară normală? Da, este absolut. Acesta este momentul în care bebelușii tind să devină foarte pretențioși și sunt o parte normală (dar frustrantă) a dezvoltării lor. De asemenea, înțeleg bine câtă hrană au nevoie.

Deci, ce este o sumă normală? Copiii mici au nevoie de aproximativ 1000 de calorii pe zi, dau sau iau. Le puteți împărți până la trei mese și două gustări pe tot parcursul zilei. În acest moment, cel mai probabil ați început să experimentați alimente solide. Fructele și legumele sunt întotdeauna opțiuni bune și le puteți încerca pe ambele tocate mărunt sau piure. O regulă bună de reținut este că porția unui copil mic este de aproximativ 1/4 din porțiunea unui adult.

Dormi

Din fericire, ai o pauză și poți dormi întreaga noapte. Deși s-ar putea să vă simțiți încă epuizați tot timpul, este important ca copilul dumneavoastră să aibă între 11 și 14 ore de somn. Ar trebui să aibă aproximativ 2 ore de somnuri pe zi. Încercați să evitați ca somnul să fie după ora 16:00, deoarece poate interfera cu programul lor de somn pe timp de noapte.

Mersul pe jos

Majoritatea tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 luni au început să meargă, mulți chiar alergând în acest moment. S-ar putea să învețe cum să urce treptele și să obțină un nou sentiment de independență prin abilitățile lor de mobilitate recent dobândite. Este cu siguranță întotdeauna inteligent să vă asigurați că casa dvs. este complet protejată pentru bebeluși.

Vorbind

În acest moment, o mulțime de copii mici au cules cel puțin mai multe cuvinte, unii având un vocabular de 10 până la 15 cuvinte. Rata de învățare a cuvintelor noi la această vârstă se situează în medie la aproximativ două cuvinte noi pe lună, dar pe măsură ce se apropie de 18 luni, acest lucru ar putea crește până la 10 cuvinte pe zi!

Pe măsură ce continuă să dezvolte limbajul, își vor spori conversația și ar putea, de asemenea, să-și prezinte sentimentul de independență, devenind un pic șefi. Atunci puteți începe să auziți cuvântul „nu!” mult, așa că pregătește-te.