Care sunt rasele de caini hipoalergenice

Care sunt rasele de caini hipoalergenice Care sunt rasele de caini hipoalergenice

Rasele de caini hipoalergenice au ajuns recent  in atenția  publicului ca rezultat al stradaniei președintelui Statelor Unite ale Americii de a gasi un caine pentru fiica sa, Malia, care e alergica. Dar Malia nu este singura cu astfel de probleme. Iar reacțiile alergice variaza de la mancarimi ale ochilor la complicații mult mai grave, cum ar fi crizele de astm sau problemele cu respirația.

Niciun caine nu este 100% hipoalergenic, insa exista cateva rase de caini recomandate pentru persoanele care sufera de alergii. Aceste rase de caini au o blana din care pica foarte puțin par, una din cauzele multor alergii. Metișii nu sunt recomandați in astfel de cazuri din cauza imprevizibilitații stratului de blana. Mdrl va prezinta topul raselor de caini care, in general, sunt potrivite pentru persoanele cu alergii:

10.  Xoloitzcuintli

Xolo este o rasa  veche, din Mexic. Exista  doua  tipuri: cu par și fara par. La varianta fara par, pielea este tare și neteda. Varianta cu par e acoperita cu o blana scurta. In imaginea de mai sus pot fi vazute ambele variante.

9. Bichon 

Blana este formata din doua straturi: unul interior moale și des, și unul exterior mai aspru și carlionțat. Combinația dintre cele doua da o senzație de catifea la atingere. Dupa ce e spalat și periat, blana sta infoiata, avand un aspect de puf. Poate fi tunsa pentru a pune  in evidenta conturul corpului. Aceasta este rotunjita și niciodata taiata prea scurt pentru a nu-i da un aspect prea patrat. Parul de pe cap, barba, mustața , urechi și de pe coada e lasat mai lung. Cel de pe cap e ușor scurtat pentru a-i da o forma rotunda.

8. Schnauzer

Blana, care naparlește foarte puțin, este in doua straturi. Din aceasta cauza a devenit una din rasele de caini recomandate persoanelor alergice, dar iubitoare de animale.

7. Soft Coated Wheaten Terrier

Este foarte activ și are nevoie de exerciții zilnice. Blana are un singur strat și naparlește puțin, insa necesita ingrijire regulata pentru a nu se incalci.

6. Pudel

Blana lui e considerata hipoalergenica și poate reduce reacțiile alergice, dar necesita cosmetizare profesionala regulata. Este activ și are nevoie de mișcare zilnica.

5.Portuguese Water Dog (Cainele de apa portughez)

E o rasa atletica, activa și are nevoie de mișcare strașnica. Are o blana abundenta cu un strat gros de fire de par tari care acopera intregul corp, dar hipoalergenica și necesita ingrijire regulata.

4. Irish Water Spaniel

Un caine tipic sportiv, este un camarad energic și activ. E potrivit pentru cei care sufera de alergii, dar blana lui necesita periaj saptamanal și tundere o data la doua luni pentru a-i netezi forma. Blana de pe fata este scurta, urechile au bucle lungi, iar labele sunt bine imbracate cu fire de par.

3. Chinese Crested

Este un caine mai predispus la iritații de piele și alergii decat unul cu blana. Lasa foarte puțin par, aproape deloc și e recomandat pentru cei care sufera de alergii. Aceasta rasa nu are blana decat pe anumite parți ale corpului, și anume: pe cap, pe coada și pe labe. Puțina blana pe care o are este pufoasa, matasoasa. Acolo unde nu are par, pielea e moale și catifelata.

2. Kerry Blue Terrier

Energic și distractiv, ii place sa faca parte dintr-o familie. Blana lui e hipoalergenica, dar trebuie sa fie periata și tunsa regulat. In rest, trebuie sa fie moale, deasa și ondulata.

1.Bedlington Terrier

Blana e un amestec distinctiv din par moale și tare. Aspra la atingere, dar nu sarmoasa, are o tendința de a se ondula, in special pe cap și fața. Cand e tunsa nu trebuie sa depașeasca 1 cm pe corp: pe labe e puțin mai lunga.