Radacini de legume cu care poti sa gatesti senzational

Radacini de legume cu care poti sa gatesti senzational Radacini de legume cu care poti sa gatesti senzational

Când vine vorba de gătit cu ingrediente sănătoase și proaspete, ajungem întotdeauna să ne confruntăm cu aceeași problemă: ce să facem cu toate rădăcinile pe care le tăiem din legume?

În loc să le aruncați la coșul de gunoi, există de fapt ceva destul de util pe care îl puteți face cu ele și vă va economisi o bucată bună de schimbare

Recoltarea cepei verzi a devenit destul de populară și este ușor de înțeles de ce: este foarte simplu și distractiv să verifici progresul creșterii sale zilnic. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a evita risipa de alimente. Cu toate acestea, există o mulțime de legume pe care le puteți recăpăta singuri acasă folosind resturi.

Ceapa verde

Să începem cu elementele de bază: ceapa verde. Acestea sunt cele mai rapide plante care pot crește și, de asemenea, cele mai ușoare. Pentru a face acest lucru, puneți rădăcina și 1 inch din partea albă într-un castron sau borcan, apoi umpleți-o cu suficientă apă pentru a acoperi până la jumătatea părții albe a cepei. Schimbați apa la fiecare 2-3 zile. Veți observa că crește într-o zi și, după o săptămână, veți avea verzi pe care le puteți folosi!

Salată verde

Puteți regrow salată română și, de asemenea, alte salate, așezând rădăcinile într-un borcan umplut cu cel puțin 1 inch de apă. Lăsați câteva zile până începe să crească, apoi transferați rădăcinile în sol pentru a continua să crească planta înfloritoare.

Varză

Puteți regrow varza în același mod în care regrow salata verde. Pur și simplu salvați un ciot de varză cu rădăcinile sale și puneți-l într-un centimetru de apă. Apoi transferați frunzele care încolțesc în sol.

Praz

Deoarece prazul este de fapt direct legat de ceapa verde, pot fi recrown folosind aceeași metodă. Așezați rădăcina și aproximativ 2 inci din partea albă într-un borcan cu apă care ajunge la jumătatea părții albe. Acestea vor dura puțin mai mult pentru a regrow, dar nu renunțați! Asigurați-vă că continuați să schimbați apa la fiecare 2 sau 3 zile.

Blaturi de morcov

Tăiați un morcov în partea de sus (rădăcina) și așezați bucata, tăiată cu fața în jos, într-un castron cu apă. Frunzele morcovilor vor crește spre deosebire de morcovul în sine, cu toate acestea, aceste frunze pot fi folosite în salate, pot fi folosite ca garnitură sau chiar pot fi puse într-un pesto. Pur și simplu schimbați apa la fiecare câteva zile.

Țelină

Țelina poate fi regrown în același mod ca varza și romaine. Așezați capătul rădăcinii tulpinii într-un centimetru de apă. Când frunzele vor începe să încolțească, așteptați aproximativ o săptămână pentru ca țelina să devină mai puternică. Asigurați-vă că schimbați apa la fiecare câteva zile. Odată ce acest proces este finalizat, puteți replanta țelina în sol. Frunzele de țelină pot fi folosite și în salate.