Punctul G si zonele erogene

Punctul G si zonele erogene Punctul G si zonele erogene

Punctul G sau punctul lui Grafenberg este o zona situata in peretele anterior al vaginului, la 4-5 cm de vulva. Aceasta zona are capacitatea sa reactioneze umflandu-­se atunci cand este stimulata cu un deget sau cu penisul, in special, daca barbatul este in spatele femeii in timpul raportului sexual.

La anumite femei, punctul G este in legatura cu o ejaculare care se produce cu ocazia orgasmului (vezi ejaculare feminina).

Aceasta stimulare poate provoca senzatii intense si poate favoriza cresterea excitatiei sexuale.

Zona este mai mutt sau mai putin individualizata, de Ia femeie la femeie; la unele este sensibil tot peretele anterior at vaginului. La putine femei, se pare ca si peretele posterior at vaginului este receptiv la stimulari.

Totusi, multe femei sunt incapabile sa defineasca, in mod precis, ceea ce le provoaca emotii intense.Dar, daca o femeie "nu simte nimic" in timpul unui report sexual, ea trebuie sa stie:

Ca schimbarile produse de excitatia sexuala modifica capacitatea partilor genitale de a resimti placerea. Preludiul amoros este, deci, fundamental.

Ca unele pozitii, ca aceea in care barbatul sta deasupra femeii (pozitia misionarului) produc pentru putine femei senzatii puternice. Zonele sensibile din partea din fata a vaginului sunt mai mutt stimulate daca barbatul sta in spatele femeii sau daca femeia sta deasupra barbatului (si, inca, alte pozitii, cupful trebuie sa incerce sa le gaseasca pe cele care ii convin). Ca stimularea simultana a ctitorisului creste, deseori, placerea raportului