Primul raport sexual

Dupa mai multe mangaieri, atunci cand trupul barbatului si al femeii sunt excitate (penisul in erectie si vaginul lubrifiat), barbatul singur sau cu ajutorul partenerei, isi va introduce incet penisul in vagin: pentru unele femei este mai usor si se simt mai sigure daca se aseaza ele cu picioarele desfacute deasupra barbatului care sta intins pe spate, si ghideaza singure penisul pentru a intra in vagin. Apoi, miscarile de du-te vino vor intensifica excitatia, producand ejacularea. Pentru femeie este adesea un moment de plenitudine, insa placerea in sine atinge rar o intensitate ridicata.

Si dupa aceea?

Fiindca va veni si un „dupa aceea”. Nu se sfarseste totul aici ci aici incepe. Nu ajungi la performanta cand conduci prima data masina, sau cand dansezi pentru prima oara rock! Deci ceea ce urmeaza va trebui din nou creat, inventat, construit. Aceasta urmare poate deveni extrem de problematica daca neglijati contraceptia si precautiile impotriva BTS. Puteti intalni o serie de probleme, cum ar fi durerea, vaginismul, probleme legate de erectie sau de ejaculare, pe care va trebui sa le rezolvati. Insa va puteti deasemenea simti fericiti ca ati trecut de aceasta etapa si ca ati intrat in lumea magica la care viseaza atat copilul cat si adolescentul.

Preludiul

Este important sa acordati cea mai mare importanta preludiului. Gesturile acestea tandre va ajuta sa va castigati increderea unul in celalalt si produc o implinire sexuala extraordinara.

Preludiul ocupa un loc extrem de important in intalnirea sexuala dintre cei doi parteneri. El pregateste trupurile invatandu-le sa comunice unul cu celalalt, declansand in acelasi timp fenomenul excitatiei sexuale.

Corpul barbatului si al femeii in ansamblu participa la intalnirea sexuala.

Pielea corpului este sensibila la mangaieri chiar daca multe senzatii se concentreaza in zonele erogene si in special, organele genitale.

Fiecare poate, in acest moment, sa-si concentreze intreaga atentie asupra corpului celuilalt si asupra propriilor senzatii. Cuplul se izoleaza de restul lumii, nimic nu ii mai preocupa pe cei doi parteneri, atenti numai la placerea lor. Fiecare da si primeste, parteneri imprumutand un ritm comun. Organele genitale se transforma prin excitatia sexuala in organe ale placerii. Pentru ca sa va traiti mai bine sexualitatea, este important sa cunoasteti ciclul de raspuns al partenerului.

Prezervativului trebuie pus inainte de momentul penetratiei iar femeia este cea mai in masura sa-I puna (un mod senzual si acrobatic: incercati sa-I rulati cu gura…).

Lucrurile mai serioase

Dupa mangaierile si saruturile pe corp urmeaza mangaierile sexuale, pe sani si pe sex. Fiecare incearca sa-i provoace celuilalt o emotie cat mai puternica, prin reluarea unei mangaieri cunoscute ori incercand o stimulare noua. Degetele,gura, sexul permit o mare varietate de mangaieri. Acesta este momentul in care se produc destinderea si increderea necesare abandonului final, orgasmul.

In timpul mangaierilor sexuale, barbatul si femeia au ocazia sa vada cat de excitat este partenerul, semnele evidente fiind erectia, in cazul barbatului si lubrifierea in cazul femeii. Excitatia sexuala provoaca dorinta penetratiei vaginale sau alegerea unei alte practici care va permite obtinerea orgasmului.

Acordati–va viorile

Partenerii nu ating intotdeauna simultan acest moment de excitatie intensa si in acest caz preludiul trebuie continuat. Cuplul poate alege apoi daca sa accelereze ritmul, miscarile devin mai ritmate, mai rapide, pana la atigerea orgasmului. Partenerii pot insa sa mai zaboveasca, sa nu se grabeasca, sa schimbe pozitiile, sa revina la mangaieri.

Un cuplu care se cunoaste bine reduce cateodata preludiul la strictu necesar, la mangaierile esentiale atat pentru unul cat si pentru celalalt pentru a atinge excitatia sexuala necesara raportului sexual. Acest tip de raport sexual mai rapid este dorit adesea, lasand loc, in alte imprejurari, „marelui joc” cu preliminarii mai dezvoltate.