Pregătirea solului: cum se pregătește solul de grădină pentru plantare?

Pregătirea solului: cum se pregătește solul de grădină pentru plantare? Pregătirea solului: cum se pregătește solul de grădină pentru plantare?

Un sol bun joacă un rol important în cultivarea unei grădini productive și obținerea unei recolte bune. Dacă solul dvs. este sărac sau lipsit de nutrienți de anul trecut, iată câteva sfaturi bune. Puteți totuși să vă îmbunătățiți solul în trei pași.

Cheia pentru o recoltă bună și bogată este adăugarea de materie organică, cum ar fi compostul și gunoiul de grajd învechit, scrie www.agromedic.ro

Motivul este că acestea nu numai că hrănesc solul cu substanțe nutritive, ci și îl afânează astfel încât să se dreneze bine și creează mai mult oxigen pentru plante, stabilizând și ancorând rădăcinile. Plantele sănătoase vor deveni astfel datorită unui sol sănătos.

Trei pași de bază pe care îi puteți face înainte de plantarea de primăvară 

Curățați de pietre și resturi

Curățați locul ales de iarbă cu ajutorul unei lopeți. Împărțiți în pătrate mici, scoateți iarba din zona de plantare cu capătul lopeții. 

Aveți grijă de sol 

Dacă sunteți un grădinar începător și abia vă începeți grădina, ar trebui să afânați solul până la o adâncime de cel puțin 20 de centimetri, cel mai bine 30 de centimetri, astfel încât rădăcinile să poată ajunge în jos.

Primăvara, adăugați materie organică, cum ar fi compostul, pentru ca grădina dumneavoastră să aibă un start bun. Întindeți pe sol cel puțin 5-8 cm de compost sau de gunoi de grajd învechit, dar nu mai mult de 10 cm. Dacă solul dumneavoastră este sărac și nu a existat o grădină în acest spațiu înainte - este mai bine să puneți compost.

Dacă nu este prima dvs. grădină, se recomandă să nu săpați și să lăsați compostul la suprafață. Astfel, se expun mai puține semințe de buruieni și nu se perturbă structura solului. Lăsați viermii să facă săpăturile pentru dumneavoastră.

Înțelegeți tipul de sol 

Înțelegeți tipul de sol din curtea dvs. pentru a avea succes și a atinge excelența în grădinărit. Determinarea compoziției solului dumneavoastră este importantă, deoarece veți ști dacă trebuie să schimbați ceva. O schimbare, dacă este necesară, va face grădinăritul mult mai ușor.