Pot barbatii si femeile sa fie doar prieteni?

Pot barbatii si femeile sa fie doar prieteni? Pot barbatii si femeile sa fie doar prieteni?

Crezi ca barbatii si femeile pot fi doar prieteni? Care este atitudinea barbatului fata de femeie si viceversa?

Anumiti psihologi moderni incearca sa ne convinga ca barbatii si femeile pot fi doar prieteni fara a avea ganduri pentru o relatie erotica. Unii dintre colegii lor neaga in mod categoric acest lucru. Cine are dreptate? Site-ul Caut Iubire a stat de vorba cu specialistii si iata ce a aflat:

Erotismul este mereu pe fundal

Experienta mea personala este ca cele doua sexe nu pot fi doar prieteni - deoarece nu pot forma o prietenie cu o femeie de care nu sunt cel putin un pic atras sexual. Acest lucru este mai degraba o optiune decat o dorinta puternica. Daca nu mi-o pot imagina in pat cu mine, nu sunt interesat de ea, indiferent cat de frumoasa si inteligenta este.

Din acest motiv, am fost bucuros sa primesc o declaratie de la un psihiatru cu experienta care mi-a confirmat acest lucru si care considera ca un barbat trebuie sa stabileasca o relatie autentic erotica cu o femeie si ca aceasta relatie constituie baza pentru un contact intre oameni.

Barbatul reprezinta mai intai un partener pentru o femeie, apoi un tutore si apoi un prieten. Ipoteza psihiatrilor care impartasesc aceeasi opinie este ca indiferent daca procesul este invers, adica de la prietenie la o relatie romantica, ordinea este corecta in subconstientul uman de la inceput, si anume de la iubit la prieten.

Daca formezi o prietenie cu cineva, viata sexuala este mereu prezenta intr-un anumit nivel in fundal. Urmatoarea intrebare este de ce un barbat ar trebui sa formeze o relatie cu o femeie? Ca sa fie doar prieteni?

Femeia ca o contrapartida perfecta

Daca esti de acord cu stereotipurile, atunci trebuie sa recunosti ca un barbat are ca partener bun de conversatie o femeie in ceea ce priveste emotiile, sentimentele si toate "lucrurile feminine". El poate vorbi cu ea despre tot ceea ce este pastrat secret in conversatiile cu barbaii, despre emotiile sale, de exemplu si nu doar despre ce masina este mai buna, ce se intampla in politica, economie si sport.

Potrivit stereotipurilor, barbatul este "o femeie" cu o femeie. Acest cult al barbatului si femeii fuzioneaza cu consecinte imprevizibile in societatea moderna. In zilele noastre nu este nimic obisnuit sa ai un prieten de sex feminin cu care sa vorbesti ore in sir despre afaceri, jocuri pe calculator, masini si arte martiale. Dar asta inseamna ca iti doresti mai putin sa ajungi cu ea in pat?

Barbatii au nevoie sa vorbeasca despre sentimentele lor?

Sa vorbesc despre emotiile mele? Nu trebuie sa ma imprietenesc cu o femeie pentru asta. Asumandu-mi principiul masculin, nu am de-a face cu prea multe emotii. Iar daca am, o fac pentru a impresiona si seduce femeile. Cu siguranta nu am nevoie de o prietena femeie doar pentru ca barbatii nu ma inteleg. Presupunerea ca barbatii nu discuta despre emotii este falsa. Poate nu vorbesc despre asta 10 ore pe zi, ci doar atunci cand este necesar si cu o persoana care ii poate intelege: ai nevoie de un prieten bun, anumite substante ametitoare si iti iei tot de pe inima daca simti nevoia sa faci asta.

Cineva a spus odata ca barbatii si-au suprimat emotiile deoarece nu au vorbit despre ele. Barbatii s-au simti deprivati si au inceput sa isi caute sufletele pentru a gasi aceasta lume necunoscuta. Avand in vedere ca majoritatea barbatilor nu au gasit nimic, au inceput sa se prefaca, de dragul pacii, ca sunt profund emotionali, dar nu stiu cum sa o arate. In felul asta au castigat inima multor femei singure Timisoara, Brasov, Bucuresti sau din orice alta zona.

Acum s-a creat o legatura intre femei si barbati si barbatii pot fi prieteni cu femeile fara sa faca sex cu ele. Acum barbatii si femeile creeaza legaturi pe baza emotiilor profunde. Nu este sexul o forta si un motiv suficient de puternic pentru a petrece timp de calitate impreuna? Consecinta negativa a unei astfel de situatii afecteaza mai ales femeile, deoarece ele sunt cele care pot crea atasamente puternic emotionale fata de barbati, ceea ce inseamna ca este mult mai greu pentru ele sa se desparta.

Daca ma intrebi pe mine, erotismul este mereu in fundal

Desigur, procesul invers are aceeasi intensitate. Femeile au fost convinse la un moment dat ca principiul masculin este mai bun si ca trebuie sa si-l asume pentru a fi egale. Femeile se transforma in barbati, dar inteleg acest proces in felul lor. Intreaga situatie este confuza, ceea ce face sa fie si mai dificil de gasit un echilibru.

Si aici intra in joc psihologia. Aceasta nu a fost niciodata atat de respectata si de necesara ca acum. Aceasta trateaza totul, chiar daca nu exista nimic si nimeni de tratat, iar oamenii trebuie sa isi gaseasca intotdeauna modul lor propriu de tratament specific.

Si eu sunt confuz. Imi este inca permis sa fie barbat si sa vad o femeie doar ca pe o femeie? Trebuie sa ma simt rusinat daca nu pot pretinde ca am emotii profunde si ma gandesc numai la relatii sexuale? Sunt ciudat daca vad mai intai corpul si apoi sufletul unei persoane? Gresesc cand spun ca barbatii si femeile nu pot fi prieteni?