Pomana - ce reprezinta si cui s-o daruiesti

Pomana - ce reprezinta si cui s-o daruiesti Pomana - ce reprezinta si cui s-o daruiesti

Trecerea in nefiinta a unei persoane dragi este un moment greu de depasit. Iar adesea, dupa slujba de inmormantare, poporul roman are conform traditiilor obiceiul de a organiza o masa memoriala sau un praznic. Acesta este precedat ulterior si pe lungi perioade de timp de daruirea unor pachete sau a unor alimente si obiecte, in numele celui decedat, proces care de altfel poarta denumirea de “pomana”.

Nu se cunoaste inca un fundament logic si rational care poate sa asigure ca “cele daruite pe aceasta lume vor ajunge in folosul decedatului”. In mod cert acest lucru nu se intampla. Dar totusi, pentru cei care au aceste obiceiuri, consideram ca este foarte important sa cunoastem cand putem face cu adevarat din “pomana” o fapta buna, asa cum ea este considerata de fapt.

Pomana nu se face in mod obisnuit cu rude ale decedatului sau in familie, ci pentru a-si atinge scopul, ideal e sa mearga catre persoanele care au neaparata nevoie de ajutor, catre cei care nu se pot bucura de alimente si produse vaste, utile la casa omului si pentru viata de zi cu zi. Asa ca va indrumam sa faceti astfel de fapte bune, venind in ajutorul persoanelor care au cu adevarat nevoie.