Pokémon Go, cel mai periculos joc al momentului

La doar cateva zile dupa lansare, Pokemon GO s-a dovedit a fi un fenomen national (si in curand la nivel mondial). Niantic a lansat recent jocul de „realitate augmentata”, care a devenit o obsesie in randul jucatorilor, dar poate fi daunator daca nu sunteti atenti.

Ce este un joc de realitate augmentata?

Jocurile de realitate augmentata au existat de ceva vreme, iar premisa acestor jocuri este de a transpune caracteristicile tipului de joc digital pe caracteristici ale lumii reale precum o harta sau o camera care se gasesc pe telefon. Deci, deoarece toti au telefon, fiecare are optiunea de a incerca unele din aceste jocuri de realitate augmentata.

Pokemon GO este un prim exemplu de „realitate augmentata”. Niciodata pana acum nu au aparut atat de multi jucatori din dormitoarele si subsolurile lor intunecate, pentru a participa la o enorma nebunie din lumea reala.

Deci, da, Pokemon GO este considerat un joc de „realitate augmentata”, transpunand diferiti pokemoni pe o harta Google reala care este afisata pe telefonul tau.

Jocul de realitate augumentata permite jucatorilor sa „capteze” Pokemoni, sau creaturi digitale, in locatii reale folosind telefoanele lor smartphone, dar a alimentat temerile asupra pietonilor distrasi, a patrunderii in locuri periculoase. Discursul despre „Pokemon GO” a revendicat prima victima fatala cand un jucator de 18 ani a fost atacat in Guatemala. Adolescentul a murit dupa ce a fost impuscat, potrivit stirilor. Au fost, de asemenea, mai multe rapoarte despre faptul ca jucatorii „Pokemon GO” sunt victime ale jafurilor si atacurilor.

Un numar de jucatori au intrat, de asemenea, in locuri periculoase. Patru adolescenti din Marea Britanie a trebuit sa fie salvati dupa ce au intrat in pesteri in cautarea personajelor Pokemon, raporteaza Guardian. Jocul a fost, de asemenea, implicat intr-un incident de securitate la o baza militara indoneziana atunci cand un jucator a intrat in facilitate in timp ce vana Pokemoni.

Expertii au avertizat, de asemenea, ca jucatorii care au intrat in joc ar putea sa-si puna viata in pericol si au citat preocuparile privind confidentialitatea datelor.