Platforma imobiliara romaneasca online

Imobiliare Imobiliare

Platforma imobiliara online romana Casta, care face parte din grupul Neogen - controlata de investitorul local Calin Fusu, a lansat un nou serviciu care isi propune sa ajute proprietarii de apartamente sa-si vanda proprietatile mai repede.

Prin acest serviciu, denumit InstaBuy, platforma va face oferte de cumparare de apartamente de la vanzatori interesati.

Casta.ro devine astfel primul portal imobiliar din Romania si unul dintre putinele din Europa care cumpara apartamente scoase la vanzare de proprietari, cu plata in numerar.

Astfel pentru persoanele care sunt ocupate cu munca si nu au zile libere in 2021 deajuns cat sa caute apartamentul mult visat, aplicatia simplifica gasirea locuintei ideale.

Serviciul isi propune sa ii ajute pe proprietarii de apartamente sa isi vanda proprietatile mai repede, avand in vedere ca timpul necesar incheierii unei vanzari a crescut din cauza pandemiei CCOVID-19.

"Casta face primul pas spre digitalizarea vanzarii de apartamente, devenind primul iBuyer din Romania si printre putinele din Europa. Folosim tehnologia pentru a genera oferte InstaBuy rapide pentru apartamente in Bucuresti, satisfacand astfel nevoile proprietarilor prin simplificarea vanzarilor proces ", a declarat Horea Craciun, directorul general Casta.ro.

„Oamenii astazi se asteapta ca orice tranzactie - inclusiv vanzarea unui apartament - sa fie finalizata intr-un timp foarte scurt si fara prea multe batai de cap. Vedem deja o crestere a tranzactiilor asistate de tehnologie in multe industrii si multi consumatori doresc acest tip de inovatie si in domeniul imobiliar ", a adaugat el.

Casta.ro promite sa faca o oferta ferma in numerar pentru un apartament in termen de trei zile de la primirea specificatiilor proprietatii.

Tranzactia poate fi astfel incheiata in termen de sapte zile pentru apartamentele care nu sunt ipotecate. Proprietarii pot respinge, de asemenea, oferta companiei.

Numarul de apartamente vandute in Romania in al doilea trimestru al acestui an a scazut cu aproximativ 20,4 procente fata de primul trimestru si cu 16 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor oficiale ale Agentiei Nationale pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

Mai mult, timpul de vanzare a crescut, in medie, la 100 de zile, iar datele pietei arata ca doar 3 din 10 apartamente scoase la vanzare sunt cumparate in mai putin de trei luni de la publicarea anunturilor, mai ales ca majoritatea achizitiilor sunt finante cu credite ipotecare, potrivit Casta.ro.

Acces gratuit la biblioteca digitala

Romanii care locuiesc in afara tarii pot accesa gratuit peste 2.000 de titluri digitale in cadrul unei campanii lansate de Ministerul Culturii in parteneriat cu Editura Litera.

Acestia primesc acces gratuit timp de 120 de zile la platforma diaspora.citeste.ro, care acopera resurse precum carti electronice sau carti audio pe o gama larga de subiecte, de la fictiunea romaneasca si straina atat pentru copii, cat si pentru adulti, pana la enciclopedii sau manuale.

Proiectul este menit sa incurajeze citirea, sa contribuie la dezvoltarea personala a publicului sau tinta si sa imbunatateasca abilitatile lingvistice ale copiilor inscrisi in scolile din afara tarii, potrivit unui comunicat al ministerului.

Pentru romanii din tara, avem deja campania # citesteromaneste (Citeste limba romana), unde recomandam autori romani. Cand conditiile sanitare o vor permite, vom lansa alte proiecte de incurajare a lecturii, in special in randul tinerilor ”, a spus ministrul culturii Bogdan Gheorghiu.