Piercing nou? Ce sa faci si ce sa nu faci pentru a preveni infectia

Cu toate ca piercing-urile de urechi sunt mai frecvente si pot fi mai putin riscante decat alte piercing-uri corporale, acestea pot provoca in continuare complicatii, daca nu sunt manipulate in conditii de siguranta.

Pentru oricine se gandeste la un piercing, dermatologii ii indeamna pe oameni sa urmeze acesti pasi pentru a evita infectiile:

Intotdeauna spalati-va pe maini inainte de a atinge urechile nou strapunse.

Lasati cerceii in urechi timp de sase saptamani sau mai mult – chiar si noaptea. Indepartarea prea devreme a cerceilor poate duce la inchiderea piercing-urilor.

Rotiti cerceii de cateva ori pe zi. Acest lucru va ajuta la mentinerea gaurilor strapunse deschise.

Puneti alcool pe urechi. Folosind un tampon de bumbac sau un tampon inmuiat in alcool, curatati usor pielea din jurul piercingurilor de doua ori pe zi pentru a evita germenii. Puteti aplica, de asemenea, un strat subtire de vaselina in jurul deschiderii.

Dupa ce ati strapuns urechile, asigurati-va ca nu sunt inflamate sau rosii, si ca din gauri nu curge lichid galbui. Daca se intampla acest lucru si persista, consultati un dermatolog, deoarece este posibil sa aveti o infectie.

Cele mai important lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa nu atingeti piercingul decat daca este absolut necesar si evitati expunerea la sapunuri, detergenti sau substante chimice dure. Asta inseamna sa nu inotati, sa nu folositi solutii comerciale de curatare si sa nu atingeti piercing-ul.

Nu folositi nici un fel de bijuterii in primul an, in afara de insertiile de otel igienice standard. Acest lucru va permite piercing-ului sa se vindece complet.

Este sugerat sa folositi sare de mare cel putin o data pe zi pentru a accelera vindecarea si pentru a creste confortul. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea iritatiei in zona.

Putina sensibilitate sau disconfort in zona unui nou piercing nu este neobisnuit. S-ar putea sa simtiti arsuri, sau durere cateva zile sau mai mult.