Pep Guardiola părăsind Manchester City ar fi de înțeles

  • Luni, 17 Februarie 2020
  • Sport
Pep Guardiola părăsind Manchester City ar fi de înțeles Pep Guardiola părăsind Manchester City ar fi de înțeles

Ar fi „de înțeles” dacă managerul Manchester City, Pep Guardiola, ar părăsi clubul după ce li s-ar fi interzis din Liga Campionilor, spune Ruud Gullit.

Uefa a interzis City de la competiția europeană timp de doi ani pentru încălcările „grave” ale fair-play-ului financiar.

City, care a primit, de asemenea, amenzi de 30 de milioane de euro (25 de milioane de lire sterline), spun că intenționează să facă apel.

"Pot să înțeleg dacă Pep pleacă pentru că vrea să joace Champions League", a declarat Gullit pentru BBC Sport.

"Acesta este Sfântul Graal pentru el. Vrea să câștige din nou Liga Campionilor."

Guardiola a câștigat Champions League în calitate de antrenor al Barcelonei în 2009 și 2011, dar nu a reușit acest lucru în timpul mandatului de trei ani la Bayern Munchen și la City, unde a preluat funcția în 2016.

Spaniolul a spus anterior că timpul său la Manchester va fi considerat un „eșec” dacă nu câștigă competiția.

Întrebat dacă Guardiola ar trebui să rămână loial clubului, în ciuda interdicției, Gullit, care a vorbit luni înainte la Laureus World Sports Awards la Berlin, a adăugat: „Trebuie să fii loial cu ceva ce nu a fost bine făcut? nu știu, asta depinde de el.

"Nu este vina lui ce s-a întâmplat. El nu a făcut asta. Nu a semnat pentru asta și, dacă au fost găsiți vinovați, atunci există o pedeapsă.

"Nu voi spune dacă este o pedeapsă corectă sau nu - ei trebuie să lupte.

De asemenea, Gullit consideră că absența din Liga Campionilor pentru City va avea un impact asupra echipei lor actuale și capacitatea clubului de a atrage un jucător de mare calibru.

"Ceea ce gândești ca jucător este 'fără Champions League', este cel mai rău lucru", a spus Gullit, care a câștigat Campionatele Europene în 1988 cu Olanda și Cupa Europeană de două ori cu AC Milan.

El a adăugat: „Veți dori să vă alăturați echipei pentru că doriți să jucați Champions League

   Depinde de Pep să încerce să motiveze echipa”