Cele mai mari stadioane de fotbal din lume

  • Joi, 3 Iunie 2021
  • Sport
Cele mai mari stadioane de fotbal din lume Cele mai mari stadioane de fotbal din lume

Stadioanele de fotbal pot fi privite nu numai ca un loc al vieții sportive active, ci și ca clădiri uriașe care joacă rolul unei cărți de vizită a țării. Odată cu creșterea numărului de fani ai fotbalului, crește și dimensiunea unor astfel de structuri. Acest articol prezintă cele mai mari 10 stadioane de fotbal din lume, aflați ce capacitate au cele mai mari stadioane de fotbal.

Luzhniki (89 318 spectatori)

 

Cel de-al 10-lea stadion cel mai mare este ocupat de Luzhniki, care poate găzdui aproximativ 89.318 de spectatori. Motivul construcției arenei a fost victoria remarcabilă a echipei din URSS la Jocurile Olimpice din 1952. Decizia de a construi cea mai mare instalație care să poată îndeplini standardele internaționale pentru astfel de instalații sportive a fost luată în scopul creșterii potențialului sportiv al țării. . Clădirea „a crescut” într-o perioadă scurtă de timp pentru astfel de clădiri, în doar 15 luni. În ultima zi a lunii iulie 1956, deschiderea sa a avut loc într-o atmosferă solemnă. Clădirea a fost reconstruită de mai multe ori. La început, era complet fără suprapuneri, la sfârșitul secolului trecut, stadionul era echipat cu viziere care protejau publicul de fenomenele meteorologice nedorite. În ajunul Cupei Mondiale FIFA 2018 de la Moscova, stadionul a fost din nou reconstruit în conformitate cu cerințele UEFA. Astăzi, pardoseala de gazon a terenului de fotbal a fost creată pentru a îndeplini cerințele pentru acoperirile de generația a 5-a.

Luzhniki este locul principal pentru cele mai importante evenimente sportive de pe teritoriul Federației Ruse, unde se desfășoară Cupa Mondială și competițiile mondiale. Aici au fost închise solemn Jocurile Olimpice din 1980 și meciul de renume mondial dintre echipa națională a Rusiei și echipa FIFA. Standurile spațioase transformă arena sportivă în cel mai mare loc de desfășurare pentru evenimente la scară largă pentru un număr mare de spectatori.

 

New Wembley (90.000 de spectatori)

New Wembley este considerat „cel mai tânăr” dintre cele mai mari zece stadioane de fotbal și poate găzdui 90.000 de fani ai sportului. A fost construită în 2007. Arena de fotbal din Marea Britanie a fost construită pe locul fostului Wembley. În cadrul Jocurilor Olimpice din 2012, ultimele jocuri de fotbal au avut loc în această arenă sportivă. În forma sa, structura este similară cu un castron, care are un tavan glisant. Deasupra tavanului există un arc înalt de 100 de metri care susține structura.

Rose Bowl (94.000 de spectatori)

 

Rose Bowl este un stadion din Pasedena, California, SUA. Poate găzdui până la 94.000 de fani și este unul dintre cele mai vechi și mai mari stadioane din Statele Unite. Complexul sportiv a fost deschis în anii 20 ai secolului trecut. În formă, stadionul de fotbal este ca un imens „bol roz” - aceasta este traducerea cuvintelor Rose Bowl în rusă. Pe parcursul întregii funcționări a instalației sportive, pe arena sa au avut loc mai multe Campionate Mondiale și multe meciuri și întâlniri de turnee. Rose Bowl a devenit locul de desfășurare a Jocurilor Olimpice în anii treizeci și optzeci.

Soccer City (94.700 de spectatori)

Soccer City este cel mai important teren de sport din Africa și în același timp unul dintre cele mai spațioase de pe Pământ. Teritoriul său, unde se află tribunele, poate găzdui aproximativ 94.700 de fani. Stadionul a fost deschis la sfârșitul anilor optzeci ai secolului trecut. Restaurarea facilității a fost finalizată până în 2010, până la începutul Cupei Mondiale FIFA. Datorită asemănărilor externe evidente cu planta cu același nume, instalația sportivă a început să fie numită „Kalabash”.

Camp Nou (100.000 de spectatori)

În această fotografie datată marți, 19 septembrie 2017, stadionul Camp Nou este văzut iluminat înaintea unui meci de fotbal dintre Barcelona FC și Eibar din Barcelona, ​​Spania, marți, 19 septembrie 2017. Stadionul Camp Nou din Barcelona nu este doar unul dintre cele mai mari și mai renumite locuri de fotbal, dar și o cameră de ecou extraordinară pentru catalanii care doresc independența față de Spania, strigătul de raliu pare să devină mai puternic decât de obicei, cu regiunea prosperă blocată într-o luptă cu guvernul de la Madrid. Când Barcelona joacă, fanii scandează „Independența!”, În general la 17 minute și 14 secunde în fiecare meci, pentru a marca anul 1714, când Spania a luat pentru prima dată autocontrolul din Catalunia. (Foto AP / Emilio Morenatti) Într-un efort de a-și respecta numele („Stadionul uriaș din Europa”), stadionul intenționează să extindă tribunele și să adauge aproximativ zece mii de locuri. Astăzi, tribunele găzduiesc până la 99.354 de fani ai fotbalului. Stadionul a fost creat în primul rând pentru organizarea de evenimente de fotbal. Camp Nou găzduiește deseori concerte cu participarea vedetelor de renume mondial. Camp Nou este comparabil cu „diamantul” din coroana Spaniei, care a apărut acolo în 1957.