Nissan investește 400 de milioane de lire sterline în uzina din Sunderland pentru a construi un nou Qashqai

Nissan investește 400 de milioane de lire sterline în uzina din Sunderland pentru a construi un nou Qashqai Nissan investește 400 de milioane de lire sterline în uzina din Sunderland pentru a construi un nou Qashqai

Nissan își va proteja fabrica din Sunderland cu o investiție de 400 de milioane de lire sterline, în ciuda preocupărilor legate de Brexit .

Chiar și cu temerile legate de posibilele tarife ale afacerii sale europene după plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, compania multinațională japoneză de automobile continuă să dea un impuls uzinei sale din Sunderland, urmând să lanseze anul viitor noul său crossover Qashqai de a treia generație

În ciuda vremurilor dificile, directorul operațional Nissan, Ashwani Gupta, a declarat că uzina din Sunderland continuă să ofere standarde înalte de calitate și productivitate.

Puterea include o linie de presă XL de 52 de milioane de lire sterline pentru a-și îmbunătăți jocul în timp ce se pregătesc pentru producția noului Qashqai. Presa cântărește peste 2.000 de tone, iar instalarea a durat aproximativ 18 luni. De asemenea, are un nou sistem de reciclare care poate separa și prelucra cu ușurință materialul uzat. Presa masivă poate imprima peste 6,1 milioane de panouri de vehicule anual.

Gigantul producător de automobile produce în prezent modelele sale Qashqai, Leaf și Juke în Marea Britanie.

În 2016, Nissan Sunderland a primit un sprijin financiar de 80 de milioane de lire sterline și a primit o asigurare legată de Brexit de către fostul prim-ministru Theresa May. Cu toate acestea, acordul sa dovedit a fi dependent de Brexit-ul „blând” cu negocierile comerciale ale UE.

În prezent, Marea Britanie poartă discuțiile despre un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, care urmează să se încheie la sfârșitul anului. 

Cu toate acestea, odată ce negocierile vor eșua, se va impune un tarif de 10% pentru autoturisme și piese auto, ceea ce va reprezenta o problemă uriașă pentru mai multe fabrici de automobile din Marea Britanie.

Gianluca de Ficcy, președintele Nissan Europe, a declarat într-o conferință de presă la Paris că tariful nu ar putea pune capăt doar fabricii din Sunderland, ci întregii strategii europene. El a adăugat, de asemenea, că uzina nu va mai fi viabilă, prin urmare, vânzarea mașinilor lor este imposibilă.

Fabricarea următoarei generații Qashqai urmează succesului de a produce peste 3 milioane de vehicule ale modelelor începând cu anul 2006.

Noua versiune Qashqai se va baza pe o varietate modificată a platformei familiale de module comune a modelului actual . Va avea un nou sistem hibrid „ePower”. De asemenea, va lua forma tehnologiei hibride plug-in, precum și a motoarelor obișnuite pe benzină.

Informațiile oficiale și complete despre noul Qashqai vor fi dezvăluite până la sfârșitul anului 2020 și vor fi puse în vânzare la începutul anului 2021.

În prezent, Nissan deține 30% din 1,52 milioane de mașini din Marea Britanie în fabrica sa din Sunderland, ceea ce îl face cea mai mare fabrică de mașini din țară.