Motive neașteptate pentru a nu pierde in greutate

  • Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
  • Diverse

 

Pierderea în greutate nu este ușoară! Uneori, chiar tinde să fie teribil de frustrant și dezamăgitor, mai ales când încerci atât de mult să îți atingi obiectivele. Mulți dintre noi ne angajăm să aruncăm kilogramele în plus și să ne punem în formă, dar ne găsim blocați într-o rutină sau chiar mai rău, îngrășând mai mult. Eșecul de a pierde în greutate este adesea creditat dintr-o varietate de motive, de la alegeri slabe de sănătate la rutine de exerciții necorespunzătoare. Totuși, confuz de ce nu pierzi în greutate? Continuați să citiți pentru a afla care ar putea fi cauza.

 

Nu mănânci suficient de proteine

În cazul în care nu știați acest lucru înainte, proteinele sunt un grup alimentar crucial care ajută la scăderea în greutate. Experții spun că consumul de proteine ​​nu numai că vă poate stimula metabolismul și poate reduce drastic atât de multe tipuri de pofte, cât și dorința de gustare. În plus, diverse studii au arătat că cei care mănâncă un mic dejun bogat în proteine ​​sunt mai puțin înfometați și au mai puține pofte pe tot parcursul zilei. Dacă sunteți cineva care urmează o dietă vegetariană sau vegană, nu vă temeți, deoarece există multe alternative pe care le puteți mânca, care includ proteine.

Ești stresat

Deci, de multe ori stresul și creșterea în greutate (sau lipsa pierderii în greutate) merg mână în mână. Deși este posibil să nu fiți complet conștient de aceasta, a fi supus unei presiuni cu stres constant zilnic poate crește producția de cortizol, un hormon care poate provoca o creștere a poftei de mâncare, precum și depozitarea suplimentară a grăsimilor în jurul zonei abdominale. În consecință, grăsimea abdominală este asociată cu diabetul, colesterolul ridicat și alte probleme de sănătate. Înțelegem că gestionarea stresului nu este întotdeauna atât de ușoară, dar lucrul la acest lucru vă poate ajuta să slăbiți mai ușor.

Ești distras când mănânci

Mâncarea conștientă este o abordare super importantă a alimentelor, care se concentrează pe conștientizarea unei persoane cu privire la alimentele pe care le consumă. De fapt, este foarte important să practici o alimentație atentă în fiecare zi și, deși poate părea dificil la început, experții spun că este atât de benefic. Dacă sunteți distras în timp ce mâncați, atunci este posibil să nu observați cât de mult sau ce mâncați. În plus, dacă nu vă oferiți mâncării 100% din atenție, vă puteți distrage atenția de la a ști când vă simțiți plin.

Nu dormi suficient

Calitatea slabă sau somnul insuficient pot afecta foarte bine pierderea în greutate. Studiile arată că obiceiurile proaste de somn pot crește riscul atât al diabetului, cât și al obezității. Mai mult decât atât, pierderea somnului nu numai că vă poate face să vă simțiți foame, dar cu un nivel scăzut de energie, aveți tendința să renunțați la exerciții. Acesta este motivul pentru care dormiți suficient este esențial dacă încercați să slăbiți. Experții recomandă ca toți să dormim în jur de 8 ore în fiecare noapte.

Aveți și alte condiții de sănătate

Acest motiv următor este, din păcate, atât de des trecut cu vederea, cu toate acestea, există mulți alți factori care pot influența fluctuația greutății care este de fapt în afara controlului nostru. Acestea includ tipul de corp, gene, vârstă și chiar afecțiuni medicale. Dacă nu pierdeți în greutate în ciuda schimbării dietei și a rutinei de exerciții fizice, cel mai bine este să consultați un medic dacă aveți afecțiuni medicale de care nu sunteți conștienți. Știm cu toții că pierderea în greutate și gestionarea sunt complexe, dar adevărul este atât de des, mai multe condiții de sănătate și medicamente au fost legate de creșterea în greutate.