Motive inspiratoare pentru care ar trebuie sa adoptati un copil

Motive inspiratoare pentru care ar trebuie sa adoptati un copil Motive inspiratoare pentru care ar trebuie sa adoptati un copil

A deveni părinți pentru prima dată este probabil cea mai mare binecuvântare la care poate visa un cuplu. Chemarea afectuoasă a „mamei” sau „tatălui” pentru prima dată de la micuța lor cutie topește inima instantaneu. Dar nu toată lumea devine un tată sau o mamă atât de norocoasă pentru a-și răsfăța propriul copil. Pentru a umple un astfel de gol de disperare, puteți explora posibilitățile de adopție. Poate că v-ați confruntat cu provocări de infertilitate sau alte complicații fizice și, ca urmare, ați fost lipsit de frumoasa senzație de maternitate. Adopția te poate ajuta să devii un adevărat părinte, să-ți crești proprii copii pe care i-ai așteptat în toți acești ani. Dar, înainte de a lua în considerare adoptarea unui copil, ar trebui să înțelegeți toate angajamentele și responsabilitățile pentru creșterea corectă a copiilor. Cu sau fără partenerul tău, ar trebui să te menții pregătit pentru următoarea mare responsabilitate.

OFERIREA UNEI FAMILII UNUI COPIL

În mod literal, îi oferi unui copil ceva ce și-a dorit de mult timp. Imaginați-vă că sunteți în locul acelui copil care nu știa niciodată cine sunt părinții săi reali sau ar fi putut să-și fi pierdut familia din motive nefericite. În cele din urmă, sunteți acolo, care este gata să-l adopte, oferindu-i o familie care să împărtășească bucuria și fericirea sa.

Faceți din acea persoană o parte a familiei voastre iubitoare, l-ați obișnuit cu tradiția familiei voastre și dincolo de asta, îl acceptați pentru cine este. Faceți o faptă nobilă, așa că mergeți mai departe și promiteți-vă că veți continua să faceți același lucru pentru a îmbrățișa copilul pentru a-l crește ca unul al vostru. În schimb, vei primi bucuria părinților și afecțiunea unui copil mic.

AJUTÂND UN COPIL SĂ MEARGĂ ÎN VIAȚĂ

Amintiți-vă întotdeauna că odată ce adoptați pe cineva, ambii și partenerul dvs. devin literalmente părinții acelui copil. Uitați de faptul că sunteți părinții vitregi, tratați copilul ca pe al vostru, ca pe o mamă sau un tată biologic. Deveniți îngrijitorul său și nu-l lăsați niciodată să simtă că familia este una neobișnuită cu care nu se poate înțelege.

Dacă copilul are un fundal dureros de abuz în serie, neglijență sau orfelinat, ajutați-l să uite de acea amintire sumbră și să meargă mai departe în viață. Suntem siguri că valorile morale și etice corecte ale tale vor găsi drumul către copilul tău, la fel cum au făcut părinții tăi.

PREGĂTEȘTE-TE FINANCIAR PENTRU A CREȘTE UN COPIL

Adoptarea unui copil nu necesită doar sprijin mental, dar stabilitatea dvs. financiară este un alt motiv pe care ar trebui să îl gândiți înainte de adopție. Ar trebui să vă asigurați un copil în toate modurile posibile. Asigurați-vă că există un spațiu fizic suficient pentru copil în casa dvs., deoarece el face acum parte din familia dvs., nu un simplu oaspete.

Fă copilul să se simtă confortabil în toate aspectele. Mâncarea, îmbrăcămintea, școlarizarea și cheltuielile medicale sunt acum responsabilitatea dvs., nu dezamăgiți micul tip.

DE ACORD CU ADOPTAREA

Un alt factor important de luat în considerare este consimțământul fiecărui membru al familiei cu care noul tip ar trebui să împartă legătura. S-ar putea să ai o familie mare sau alți copii cu tine. Asigurați-vă că toți sunt conștienți de faptul că un nou membru vine la bord.

Dacă partenerul tău sau orice membru al familiei tale face obiecții, atunci sortează-l înainte de a adopta un alt suflet. Întregul mediu familial ar trebui să fie suficient de primitor pentru noul tip. În caz contrar, copilul s-ar putea simți inconfortabil sau înstrăinat de toată lumea. Sprijinul familial joacă un rol cheie în această chestiune.

CUNOAȘTEREA UNUI COPIL ARE ÎNTOTDEAUNA NEVOIE DE O FAMILIE

Nu trebuie să vizitați întotdeauna un centru de adopție pentru a adopta un copil. Uneori s-ar putea să cunoști pe cineva din rudele sau prietenii tăi care trebuie adoptat cu adevărat.

Acest lucru ar putea fi și în cartierul tău. Mergând înainte și ajutând un copil să dea o familie este într-adevăr un exemplu al unei fapte înțelepte care necesită mult curaj pentru a se arăta.

Adopția nu este întotdeauna ușoară. Părinții noi sau tineri trebuie adesea să depășească mai multe obstacole emoționale, psihologice și fizice pe drum. Uneori, devine mai greu pentru ei să se ocupe de toate acestea pe măsură ce copilul crește. Așadar, pregătește-te astfel încât să poți depune efortul tău de 100% pentru a face copilul o persoană fericită. Dacă nu sunteți încă acolo, pur și simplu așteptați și pregătiți-vă pentru a face față provocărilor suplimentare.