Moduri simple pentru a te motiva atunci cand simti ca numai poti

Cu toții am avut momente în care ne simțim ca indiferent de ce, ne lipsește motivația pentru a face lucrurile. Chiar dacă acestea sunt lucruri pe care cu adevărat le dorim sau trebuie să le facem, uneori poate fi greu. Procrastinarea pare a fi ceva pe care toată lumea îl face la un moment dat sau altul, dar adevărata întrebare este de ce? De ce amânăm cu toții când știm că este mai bine să nu o facem? Se pare că toate acestea se leagă de sentimente, iar când gândurile se opun sentimentelor, sentimentele vor câștiga aproape întotdeauna. Pur și simplu este structurată creierul nostru. Studiile arată că atunci când oamenii încearcă să lupte cu propriile sentimente, aceleași sentimente devin tot mai puternice. Deci, ce înseamnă acest lucru pentru motivație? Cheia pentru aceasta este emoția și a te face să simți ceva. S-ar putea să aveți nevoie să vă gândiți la un plan, dar trebuie să vă simțiți pentru a acționa asupra lui. După ce ați făcut partea de gândire, să trecem la pasul următor: acționând asupra ei. Cum faci asta când nu ai chef?

Gandeste pozitiv

Amânăm cel mai mult atunci când avem o dispoziție proastă. Procrastinarea este o tehnică de gestionare a dispoziției - una miopă. Suntem cel mai predispuși la asta atunci când credem că va ajuta de fapt. Între timp, cercetările au arătat că fericirea crește productivitatea și face ca o persoană să aibă mai mult succes. Cheia motivației și a productivității este deci optimismul. Cum te poți face optimist dacă nu îl simți? Țineți evidența progresului dvs. și sărbătoriți-l. Nimic nu este mai motivant decât progresul.

Recompenseaza-te

Recompensele sunt un lucru bun, nu? Cu toții putem fi de acord. Sancțiunile, desigur, se simt prost. Ambele lucruri pot funcționa bine pentru a vă motiva. Potrivit cercetărilor, recompensele sunt responsabile pentru trei sferturi din motivul pentru care faci lucrurile în primul rând. Ori de câte ori completați ceva pe lista de sarcini, răsplătiți-vă! S-ar putea să te simți ca și cum ai antrena un câine într-un fel, dar funcționează și pentru oameni.

Obțineți presiunea colegilor

Un lucru care îi ajută pe oameni mai mult decât să îi rănească, potrivit diverselor studii, este presiunea colegilor. Acest lucru poate fi o surpriză, dar este adevărat. Înconjoară-te de oameni la care vrei să fii. Acest lucru vă va face sarcinile mult mai puțin descurajante, deoarece toate fac același lucru. După cum scrie Charles Duhigg în cartea sa Puterea obișnuinței: de ce facem ceea ce facem în viață și afaceri, „Când oamenii se alătură unor grupuri în care schimbarea pare posibilă, potențialul schimbării devine mai real”. Studiile au arătat că grupurile cu care oamenii se asociază determină cel mai adesea tipul de persoană în care devin în cele din urmă. Cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea, de exemplu, ar trebui să se asocieze cu alții sănătoși - acest lucru va provoca cea mai mare schimbare.

 

Pentru a rezuma această listă scurtă, dar eficientă, există lucruri foarte simple pe care le puteți face pentru a vă motiva și a vă îmbunătăți ca persoană. Scrieți aceste lucruri ca listă de sarcini și începeți! Cel mai rațional lucru pe care trebuie să-l faci acum este să nu mai fii rațional - ascultă-ți emoțiile și pune-le în mișcare. Să crezi că poți face ceva este până la urmă primul pas pentru a-l face.