Moduri de a optimiza prezența in social media pentru afacerea ta

Moduri de a optimiza prezența in social media pentru afacerea ta Moduri de a optimiza prezența in social media pentru afacerea ta

Marketingul s-a schimbat rapid de la apariția rețelelor sociale. Acum, este nevoie ca mărcile să construiască o prezență puternică pe rețelele de socializare ca o modalitate de comunicare cu clienții, fanii și adepții existenți și potențiali

În afară de a fi un instrument excelent de comunicare, menținerea platformelor de socializare poate, de asemenea, să vă scadă costurile de marketing, deoarece este în mare parte gratuită. De asemenea, poate ajuta companiile să își mărească vânzările, gradul de cunoaștere a mărcii, traficul pe site-ul web și clasamentul în motoarele de căutare.

Deoarece peisajul digital s-a schimbat continuu de-a lungul anilor și gusturile consumatorilor au evoluat, de asemenea, oamenii încă se luptă pentru a-și face prezența pe rețelele sociale mai eficientă. Așadar, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă optimizați resursele și să vă dezvoltați rețeaua.

Este bine să construiți o prezență activă în toate rețelele sociale majore. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă concentrați mai întâi pe o platformă. Evaluează unde își petrece cel mai mult timp publicul țintă și concentrează-te să-ți construiești următorii și conținutul în acea rețea. 

După ce ați câștigat tracțiune, puteți depune mai mult efort într-o platformă suplimentară de social media. Dacă nu sunteți sigur unde publicul dvs. este mai activ, puteți verifica cele mai recente statistici și cercetări online.

Corectați înainte de a posta

Este normal să ai o greșeală de greșeală din când în când. Cu toate acestea, a avea greșeli cronice vă poate afecta credibilitatea destul de grav.

Pentru a evita acest lucru, este important să citiți și să recitiți conținutul înainte și după ce îl postați. Dacă descoperiți o greșeală care a alunecat sub ceas, puteți apăsa cu ușurință butonul de editare, indiferent de platforma în care vă aflați.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la ortografie sau gramatică, căutați-o online pentru confirmare sau cereți-i pe cineva să o corecteze pentru dvs. Instrum

Regula 60/20/20 înseamnă că 60% din postările dvs. sunt sfaturi și informații utile, 20% sunt conținut care vă susțin prietenii sau adepții și 20% sunt postări autopromovative. S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să vă promovați produsul sau serviciul doar 20% din timp. Pentru că se numește social media dintr-un motiv. Trebuie să fii social.

Dacă majoritatea postărilor tale spun oamenilor ce vrei să facă sau sunt conținut greu de vândut, s-ar putea să ai impresia că ești orice altă afacere înfometată de vânzări. Înainte de a face o postare, întrebați-vă ce valoare puteți acorda publicului dvs. și de ce au nevoie sau ce caută.

Includeți grafică

Majoritatea oamenilor parcurg de obicei linkurile partajate. Ceea ce face ca degetele mari să se oprească și să facă clic sunt fotografii care le captează în mod eficient atenția și le spun un fragment din ceea ce vor obține din informațiile pe care le-ați distribuit. Acest lucru este util mai ales pentru postările de pe blog.

Rețineți că dimensiunile grafice optime variază în funcție de platforma de socializare. Este posibil ca dimensiunea optimă pentru o postare pe Facebook să nu fie dimensiunea potrivită pentru o poveste Instagram. Puteți crea diferite versiuni ale graficii dvs. folosind instrumente precum Canva sau Visme.

Este recomandat să aveți un program de postare atunci când gestionați conținutul de pe rețelele sociale și ar trebui să vă țineți cont de el. La fel ca menținerea site-urilor web, paginile dvs. ar trebui să fie coerente și coerente. Actualizați-le în mod regulat cu conținut legat de afacerea dvs. Conținutul irelevant i-ar împinge pe cei relevanți pe cronologie.

Este posibil să primiți câteva reacții violente și izbucniri dureroase de la adepți sau clienți. Este important să păstrați în continuare un ton frumos și profesional atunci când răspundeți sau rezolvați problema. Este posibil să nu puteți liniști persoana cu privire la nemulțumirile sale, dar cel puțin le-ați gestionat ca un profesionist.

Folosiți Hashtagurile

Hashtag-urile sunt destul de utile pentru a vă lărgi acoperirea. Cu toate acestea, este de obicei predispus la abuz. Când utilizați hashtag-uri, conținutul dvs. va fi accesibil persoanelor ale căror interese sunt legate de cuvântul dvs. hashtagged sau celor care le caută. Utilizarea hashtagului potrivit vă poate lărgi acoperirea către mai mulți potențiali adepți sau clienți.

Asigurați-vă că vă scurtați hashtagurile și nu strângeți prea multe cuvinte într-un singur hashtag. De asemenea, nu îl folosiți în exces până la punctul în care aproape fiecare cuvânt din legenda dvs. este un hashtag. În mod ideal, ar trebui să fie plasat la sfârșitul textului.

Etichetele care sunt folosite de prea multe ori de prea multe conturi au potențialul de a ajunge la un public mai larg. Cu toate acestea, conținutul dvs. poate trece neobservat din cauza tuturor celor care apar simultan. Puteți amesteca aceste hashtag-uri cu volum mare cu altele mai specifice pentru postarea dvs.