Modele rezistente de parchet laminat

Modele rezistente de parchet laminat Modele rezistente de parchet laminat

Cu siguranță, multe persoane care au optat să acopere pardoseala din locuință cu parchet laminat și-au spus că este cea mai bună opțiune în raportul calitate preț. Însă nu este tocmai așa dacă parchetul laminat nu este ales în funcție de niște criterii.

Parchetul laminat rezistă o perioadă lungă de timp, însă aici intervin o serie de factori: calitatea produsului ales, modul de întreținere și gradul de uzură la care este expus. 

Pentru început, parchetul laminat se alege pentru fiecare încăpere în funcție de clasa de trafic. Încăperile liniștite, cum este dormitorul sau camera pentru oaspeți au nevoie de un parchet pentru trafic moderat. În schimb, camera copilului, unde acesta sare și se joacă, are nevoie de un parchet pentru trafic mediu, precum Krono Original 5940, de 8 mm grosimecare să fie rezistent la zgârieturi, pete și îndoituri, să fie fin și ușor de curățat.

Pentru că sunt foarte intens circulate, sufrageriile au nevoie de un parchet pentru trafic mediu, cum ar fi Krono Original 8155, de 10 mm grosime care să se bucure de o perioadă lungă de viață, să nu se uzeze prea ușor având în vedere circulația.

Și bucătăria este intens circulată, există riscul de a fi scăpate oale pe jos, deci parchetul recomandat este Krono Original 5542, 12 mm, care trebuie să asigure o suprafață durabilă și rezistentă la lovituri, să nu se păteze și să fie ușor de curățat, deci rezistent la contactul cu apa.

Holul de la intrare este, de altfel, foarte solicitat, mai ales că pe el se circulă când suntem încălțați și este posibil să apară și umezeală în perioada ploioasă sau pe timp de iarnă. Aici ar fi potrivit nu doar un parchet cu rezistență la uzură, dar și cu o grosime mai ridicată, precum Krono Original K060, grosime de 12 mm.

Grosimea parchetului va fi determinată și de starea șapei. Dacă este perfect plană, fără denivelări, se poate opta pentru orice grosime, dar dacă prezintă ușoare denivelări este recomandat să se folosească un parchet de minim 10 mm grosime, altfel, în timp, vor apărea probleme de îmbinare a plăcilor, iar rezistența va scădea.

Natürlich oferă o gamă variată de parchet laminat de calitate superioară, ce asigură rezistență și un aspect deosebit pentru o perioadă îndelungată.