8 moduri de a te motiva ca sa faci miscare

  • Luni, 9 Decembrie 2019
  • Sport
8 moduri de a te motiva ca sa faci miscare 8 moduri de a te motiva ca sa faci miscare

Deseori, ne este foarte greu sa gasim motivatia necesara pentru a face miscare. Chiar daca observam ca trupul nostru nu mai este ce a fost si ca incepem sa ne pierdem silueta, avem nevoie de un impuls pentru a ne desprinde de pe canapea. Fbx.ro iti ofera 8 motive temeinice ca sa faci sport.

1. Vei slabi

Cea mai mare motivatie ca sa te apuci de sport este gandul ca vei pierde cateva kilograme si vei incapea in hainele pe care ti le doresti. Chiar daca nu vei slabi miraculos, faptul ca musculatura ta va incepe sa arate mai bine este suficient ca sa te incurajeze sa continui.

2. Scapi de stres

Miscarea fizica te ajuta sa scapi de stres intr-un mod foarte eficient si durabil. Vei reusi sa scapi de gandurile negative, circulatia ta se va imbunatati si vei rationa mai limpede.

3. Optimism

In timp ce faci miscare, creierul tau secreta endorfine. Acestea iti vor oferi o dispozitie buna si te vor umple de optimism. De aceea, dupa fiecare exercitiu, te vei simti mai linistita si mai impacata.

4. Prietena de work-out

Mergi la sala cu o persoana optimista care te intelege si care te poate incuraja. Cercetatorii au descoperit ca munca in echipa, in special la sala, da rezultate mai bune si mai vizibile la nivelul siluetei.

5. Rasplateste-te

Meriti tot ce este mai bun, asa ca, ori de cate ori mergi la sala, ofera-ti o rasplata. Cumpara-ti o pereche de pantofi sau o crema, ofera-ti o carte speciala. Nu iti fie jena sa te rasfeti. Nu este putin lucru ca, dupa toate orele acelea obositoare petrecute la munca, in loc sa mergi acasa sa te pui in fata televizorului, faci miscare.

6. Energie din belsug

Chiar daca pare ciudat, sportul iti ofera energie. Te vei simti obosita dupa exercitii, dar, dupa un somn odihnitor, vei avea un tonus extraordinar dimineata. Vei observa ca nu ti se mai intampla sa fii molesita in timpul zilei.

7. Haine noi

Daca faci miscare = slabesti, iar daca slabesti = haine noi. Motiveaza-te cu ideea ca vei avea nevoie de haine noi ca sa iti scoti in evidenta noua silueta.

8. Stabileste un tel

Un tel este un reper pozitiv si concret care te ajuta sa stii exact ce vrei de la exercitiile pe care le faci. Munceste ca sa indeplinesti acest tel. Vei vedea ca, pe masura ce te apropii de el, te vei simti si mai motivata.