Milano pentru o zi

  • Miercuri, 11 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Milano Milano

Milano este unul dintre cele mai la moda orase din Italia, gazduind unele dintre cele mai importante marci de moda din tara. Unul dintre cele mai bune locuri din centrul orasului pentru a le gasi intr-un singur loc se intampla sa fie cel mai vechi centru comercial din lume, Galleria Vittorio Emanuele II. insa Milano nu tine totusi de moda.

Este printre marile orase italiene unde puteti gasi istorie bogata, arta si cultura prin repere marete. Acestea includ maretul Duomo si marea sa colectie de bazilice. Adaugati traditiile gastronomice ale orasului si veti avea o multime de motive convingatoare pentru a pune o calatorie la Milano pe lista dvs. de galeata. Obiectivele sunt prezente de asemenea pe harta Milano online.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo este cea mai mare piata din Milano, care gazduieste cea mai mare catedrala gotica a orasului. Faceti-va timp absorbind scena la o cafenea, apoi vizitati masivul Duomo cu cele 135 de turnuri si nenumarate statui. Va puteti indrepta spre terasele sale de pe acoperis pentru a obtine peisaje urbane uimitoare. Un lift in interior va duce la 70 de metri pana la aceste terase pentru aproximativ 13 €. Numerosi sculptori au lucrat la Duomo de-a lungul anilor - incercati sa observati elemente ciudate, cum ar fi rachete de tenis si manusi de box printre reliefurile gotice.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II este o dovada a titlului de la Milano ca una dintre capitalele modei din lume. Aceasta minunata arcada cu tavan din sticla conecteaza piatele Duomo si opera Teatro alla Scala si este captusita cu cafenele si buticuri de lux, precum Gucci, Louis Vuitton si Prada. Bucurati-va de o oprire la cafea inainte de a va indrepta spre piate si savurati cappuccino asa cum fac milanezii: in picioare langa bar. Daca alegeti un loc la terasele lor, fiti pregatiti sa platiti in plus.

Castelul Sforza

In ciuda numelui sau, Castello Sforzesco (Castelul Sforza) arata mai mult ca o cetate cu o curte mare decat un castel. Complexul are o biblioteca si mai multe muzee. Unele dintre acestea detin lucrarile lui Michelangelo si da Vinci, precum si arte si artefacte din Egiptul antic.

Castelul este liber sa intre, dar muzeul percepe aproximativ 5 euro (sau gratuit in fiecare prima duminica a lunii si in prima si a treia marti din luna dupa data de 14). Castelul se afla la aproximativ 800 de metri nord-vest de Dom.

Cartierul Brera

Mergand prin fermecatorul cartier Brera din Milano, va faceti cunostinta cu unul dintre cele mai pitoresti cartiere din zona istorica a orasului. Brera gazduieste o academie de arte plastice si o galerie de arta, ceea ce explica atmosfera sa artistica.

Vanzatorii care vand arte si antichitati se aduna la piata de vechituri Brera pe Via Fiori Chiari in fiecare a treia duminica. Strazile inguste din Brera sunt captusite cu cafenele mici, dar elegante si magazine de specialitate, care se aprind dupa apusul soarelui pentru o plimbare unica si atmosferica prin Milano.