Cele mai frumoase 10 orașe din Italia

  • Duminică, 27 Iunie 2021
  • Turism
Cele mai frumoase 10 orașe din Italia Cele mai frumoase 10 orașe din Italia

Roma

Roma este un oraș în care puteți gusta cea mai elegantă pizza din lume, puteți gusta faimosul gelato, puteți privi la Colosseum și o duzină de bazilice de lux, puteți vizita cele mai elegante buticuri din Europa. Și da, aproape că au uitat de Vatican

Milano

Milano este modă, faimoasa operă La Scala, delicata catedrală Duomo și zgârie-nori Pirelli. Acest oraș uimitor este simultan unul dintre cele mai vechi orașe din Italia și cel mai mare centru de afaceri.

Veneția

Piața San Marco, Palatul Dogilor, Podul Suspinelor și Marele Canal - obiectivele turistice ale Veneției pe care se pare că le-am cunoscut încă din copilărie. Și toate datorită filmelor și televiziunii. Imaginați-vă doar acea stare de euforie când vedeți totul în direct!

Genova

Străzile din Genova medievală sunt adesea comparate cu spaghetele. Sunt la fel de înguste și șerpuitoare. Principala atracție a orașului este terasamentul, numit după Cristofor Columb. Înarmat cu gelato, puteți admira iahturile de lux și bărcile de pescuit pitorești.

Palermo

Palermo este numită inima Siciliei. Simbolul orașului este Palatul Norman - în reședința luxoasă a regilor sicilieni. Pe lângă Palazzo Normanni, Palermo are o serie de alte situri istorice, fiecare dintre ele merită atenția dumneavoastră.

Siena

În ciuda faptului că Siena este un centru turistic important, nu există deloc agitație. Chiar și plimbarea obișnuită pe îndelete pe străzi de-a lungul caselor din cărămidă de lut roșu vă va oferi multă plăcere. La urma urmei, la fiecare pas veți descoperi noi fațete ale acestui oraș italian.

Napoli

Napoli este un oraș de coastă cu adevărat confortabil. Deși nu există plaje, priveliștile de pe mal sunt una dintre cele mai uimitoare din întreaga lume. Este deosebit de fermecător noaptea când Golful Napoli este luminat cu lumini ale orașului.

Verona

Verona este orașul îndrăgostiților. Aici se desfășoară evenimentele tragediei romantice a lui Shakespeare „Romeo și Julieta”. Italienii înșiși numesc orașul „Mică Roma”. Este la fel de atmosferic și versatil.

Florența

Florența este un fel de oraș muzeu. Aici veți găsi un număr imens de monumente arhitecturale magnifice. Galeria Uffizi, Catedrala Santa Maria del Fiore, clopotnița lui Giotto. Și aceasta este doar o mică listă cu ceea ce vă puteți bucura în Florența.

Bologna

Bolognagăzduiește cele mai vechi universități din lume. Aici veți găsi un sistem de turnuri medievale, palate și palate luxoase, piețe confortabile. Asigurați-vă că încercați piadina în trattorii locale, o pâine plată subțire umplută cu șuncă aromată, prosciutto sau umplutură cu salam.