Mic ghid de negociere a salariului

Negocierea unei majorări în acest mediu economic dur poate fi foarte dură. Toate companiile au suferit pierderi mari. Multe întreprinderi au fost închise cel puțin jumătate din anul fiscal, în timp ce altele au anunțat falimentul. Astfel, nu vine ca o surpriză faptul că  modelele financiare vor fi modificate anul acesta , iar creșterea anuală a salariilor ar putea să nu fie experimentată.

Cu toate acestea, și condițiile sunt proaste pentru dvs. și fiecare angajat așteaptă cu nerăbdare creșterea salarială, chiar și după astfel de condiții economice.

INFLAȚIA ȘI CREȘTEREA COSTULUI VIEȚII VALIDEAZĂ CEREREA DE SALARII MAI MARI

La sfârșitul fiecărui an economic, mărfurile experimentează o schimbare de preț. Reevaluările determină creșterea prețurilor. Deci, pentru a-și permite același nivel de viață, angajații trebuie să primească și salariile reevaluate. Acest lucru este indiferent dacă angajatul a prezentat o creștere a productivității sau a educației. În special datorită COVID-19, șansele economiilor globale de a asista la rate ridicate ale inflației în acest an sunt mari.

Coronavirusul a anunțat începutul unei lumi cu totul ciudate. Aceasta înseamnă că o creștere a salariului nu poate fi pe deplin așteptată. Multe companii și-ar fi modificat condițiile de revizuire a salariului în lumina închiderii economice din ultimele luni.

De fapt, dacă nu ai fost disponibilizat de la locul de muncă, ești foarte norocos. În timpul pandemiei, multe companii au început să-și reducă forța de muncă și mulți lucrători s-au descoperit fără locuri de muncă. Dacă nu primiți o creștere salarială, acceptați-o cu grație, pentru că cel puțin aveți norocul de a fi angajat .

Cu toate acestea, dacă sunteți prea dornici să primiți o creștere salarială, încercați să urmați aceste sfaturi.

FACEȚI CERERI REZONABILE

Obținerea unei creșteri salariale în aceste vremuri tulburi poate fi dificilă. Astfel, este recomandat să faceți o cerere corectă. Dacă cereți o revizuire drastică, ați fi numit insensibil și obtuz. Măsurați-vă realizările și contribuția la firmă și solicitați în consecință.

FII FLEXIBIL

Momentele dificile necesită o atitudine de cooperare. Este probabil ca angajatorii dvs. să nu fie dispuși să vă revizuiască salariul chiar acum, dar puteți negocia oricând condiții corecte pentru o perioadă ulterioară. Odată ce economia crește din nou, puteți pune mâna pe promovarea dvs. cu ochii.

PUNE-TE ÎN LOCUL ANGAJATORULUI TĂU

În cele din urmă, fii doar cu angajatorul tău și verifică-ți cerințele examinând cu atenție starea economică și lupta companiei pentru a supraviețui. S-ar putea dovedi că ai ceva răbdare și ești dispus să fii un angajator loial și să câștigi fructul loialității tale mai târziu.

La urma urmei, compania ta are nevoie de tine pentru a supraviețui. Tu ești fundamentul său și trebuie să te gândești la asta pentru că este mijlocul de trai. A face cereri nedrepte vă poate reduce valoarea pentru supraveghetorul dvs. și poate reflecta prost asupra relației dvs. cu firma.