Lucrezi in vacanta? Uite de ce ar trebui sa faci asta

Daca nu lucrati in timp ce sunteti in concediu, sunteti in minoritate. Cei mai multi oameni fac asta.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat in anul 2018 pe un esantion de 2800 de angajati ai companiilor din SUA cu privire la vacante si obiceiuri de munca. De exemplu, in 2016 respondentii unui studiu similar declarasera ca nu lucreaza niciodata in vacanta. Dar in 2018, mai mult de jumatate din ei, adica 56%, afirma ca lucreaza atunci cand sunt plecati de la birou.

Si mai interesant este faptul ca 70% dintre muncitorii mai tineri - cei cu varsta intre 18 si 34 de ani - spun ca mentin contactul cu munca in timpul vacantei; comparativ cu doar 39% - procentul celor cu varste peste 55 de ani.

Dar dumneavoastra lucrati uneori cand sunteti in vacanta? Sper ca da.

Asta pentru ca atunci cand ai o afacere proprie inseamna ca nu esti niciodata pe deplin in vacanta. Afacerea dumneavoastra are intotdeauna nevoie de atentie. Angajatii dumneavoastra au nevoie de raspunsuri. Clientilor nu le pasa ca sunteti in vacanta. Concurentii se bucura cand nu sunteti "online".

Sunt si persoane care sustin ca ai nevoie sa se indeparteze complet de birou atunci cand pleaca in vacanta. Este de inteles acest lucru. Exista studii care arata ca deconectarea totala de munca este benefica pentru sanatatea mentala si fizica. Este impresionant cum unii proprietari de afaceri reusesc sa-si petreaca timpul liber complet in afara muncii atunci cand pleaca in vacanta. Acestia sunt oameni inteligenti si dezvoltati. Se bucura de vinul bun si de muzica buna. Ei apreciaza ca viata este facuta pentru a fi traita si nu pentru munca.

Dar reteta nu functioneaza pentru proprietarii mici de afaceri. Cand calatoresc, aceste persoane au telefonul incarcat si disponibil. Nu lasa mesajele importante necitite. Nu se deconecteaza complet din online. Asta nu inseamna ca aceste persoane nu se bucura de vacante. Cu siguranta fac asta. Doar ca isi propun sa impleteasca munca si distractia, avand certitudinea ca afacerea lor nu intra in pauza atunci cand ei isi iau o vacanta. Sigur, important este sa mentineti un echilibru.

Nu e de dorit sa mergeti in vacanta si sa stati doar cu fruntea in laptop. Pe de alta parte, daca angajatii va suna pentru probleme importante sau pentru raspunsuri pe care nu le cunosc, este bine sa le raspundeti. In acest mod impuscati doi iepuri dintr-un foc: afacerea merge si dumneavoastra va permiteti vacante dese.

Cu ce se ocupa firma dumneavoastra? Haideti sa o inscrieti acum in directorul nostru de firme. Gratuit. linkweb.ro