La ce sa te astepti cand faci saltul de la angajat la antreprenor

  • Sâmbătă, 26 Iunie 2021
  • Afaceri
La ce sa te astepti cand faci saltul de la angajat la antreprenor La ce sa te astepti cand faci saltul de la angajat la antreprenor

Angajarea cu normă întreagă are avantajele sale. După un timp de muncă, vă veți bucura de securitatea locului de muncă, de un salariu garantat, de beneficii pentru angajați și de perspective generale bune pentru viitor. S-ar putea să apară momente în care să simți că vrei mai mult din viața ta, să explorezi ceva mare și să faci diferența. Cu toate acestea, începerea unei afaceri nu poate fi o decizie impulsivă, cum ar fi luarea unei clase de hobby. Fără îndoială că ar părea o posibilitate răcoritoare pentru fluxul de numerar. Dar există câteva provocări, pe care le poți depăși doar dacă ai competențele și capitalul. Totuși, trebuie să știi puțin despre cum să faci un salt. Iată-ne pentru a vă ajuta să înțelegeți la ce să vă așteptați de la tranziția de la angajat la antreprenor !

FIIND DECIDENT

Când sunteți angajat, sunteți la sfârșitul primirii instrucțiunilor și a luării deciziilor. Sunteți obișnuiți ca conducerea să ia deciziile și pur și simplu puneți în aplicare ceea ce s-a decis. Nu puneți la îndoială deciziile și nici nu încercați să argumentați. În calitate de proprietar de afacere, mesele se întorc și acum aveți controlul asupra deciziilor, precum și asupra responsabilității. Sperăm că ați aflat suficient din zilele dvs. de angajat despre importanța și impactul deciziilor de afaceri. Desigur, totul este despre învățare și există loc pentru erori, dacă este în cantități mici!

LUCREAZĂ MAI MULT TIMP ȘI MAI MULTĂ MUNCĂ

Dacă gestionarea volumului de muncă ca angajat a fost o provocare, pregătiți-vă pentru roller-coaster. Pur și simplu devine mai dur când ești șeful tău! Poate că este momentul să vă reconsiderați dacă acesta este cazul dvs.! Mulți oameni cred că, ca antreprenor, ai fi mai bine decât să fii angajat din punct de vedere al volumului de muncă și al programului de lucru, de când ești șef. Cu toate acestea, faptul este că, în calitate de angajat, primești weekend-uri, concedii de boală și chiar câteva zile libere plătite. Ca antreprenor, sunteți în permanență responsabil cu afacerea dvs. și va trebui să fiți disponibil. Asta pentru că solicitările afacerii dvs. și clienții nu își iau timpul liber, necesitându-vă să lucrați non-stop! Nu se termină și nu există așa ceva ca și ceasul!

AUTO-PREDARE

În calitate de angajat, este bine să reușești doar să poți face ceea ce știi, pentru că există altcineva care se ocupă de celelalte lucruri. Singurul eveniment în care înveți ceva nou este, în general, dacă urci scara. Cu toate acestea, în calitate de proprietar de afacere, lucrurile sunt diferite și trebuie să învățați puțin despre fiecare fațetă a afacerii. Fiți gata să intrați în cot în tot felul de lucruri cu care nu sunteți obișnuiți - pregătire, contabilitate, transport, asistență pentru clienți și multe altele! Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o criză de fonduri și nu doriți să vă cheltuiți tot  capitalul  pentru angajarea resurselor.

Nu e niciodată suficient timp când ești antreprenor. Dintr-o dată începe să pară că nu este suficient într-o zi pentru a termina totul pe farfurie. Chiar dacă lucrați ore suplimentare, s-ar putea să păreați că aveți multe de terminat. Așadar, este timpul să vă luați la revedere de la acea listă de verificare ca angajat - cea care v-a făcut să zâmbiți la sfârșitul zilei de lucru, știind că v-ați finalizat toate sarcinile. Asta pur și simplu nu se întâmplă ca proprietar de afacere!

Poate dura mult mai mult decât vă așteptați pentru ca afacerea dvs. să ajungă la un nivel egal. Deși norocul te poate favoriza, nu poți fi sigur că va fi întotdeauna. Mai mult decât atât, dacă sunteți un start-up, nu poate fi prevăzută perioada de timp necesară pentru ca afacerea dvs. să genereze bani. Din acest motiv, trebuie să aveți un fond de fonduri în care să vă scufundați, în caz de urgență financiară. Este important să vă mențineți afacerea pe linia de plutire, așa că pregătiți întotdeauna o sursă de rezervă! Deci, practic, vă puteți aștepta ca bugetul și portofoliul de economii să se schimbe foarte mult din zilele dvs. de angajat!

Este important ca tranziția de la forța de muncă la cea de afaceri să fie ușoară. Acest lucru vă va asigura că nu adăugați noi probleme la grijile dvs. preexistente care vin odată cu începerea unei noi afaceri. Este important să înțelegeți de unde proveniți, unde doriți să mergeți și cum să ajungeți acolo. Pe scurt, este important să ai un plan! Gândiți-vă la toate provocările posibile pe care le-ați putea întâmpina în această tranziție și pregătiți-vă pentru ea. Acest lucru vă va ajuta să gestionați mai bine schimbarea! Mult noroc!