Joburile part-time in adolescenta

Joburile part-time in adolescenta Joburile part-time in adolescenta

 Imaginea adolescentilor din filmele si serialele americane, cu joburi part-time si pusculita doldora de maruntis pentru colegiu e arhicunoscuta, dar a devenit destul de populara si la noi. Nu toti adolescentii pot activa, in paralel cu scoala, pe post de Hannah Montana, dar, inspirati de optiunile tinerilor occidentali, pot gasi usor un job part-time, in diverse domenii.

Avantajele unei astfel de ocupatii sunt evidente si destul de numeroase, in timp de minusurile sale palesc prin comparatie. Cum timpul liber nu mai e demult o problema, multi adolescenti prefera sa sacrifice din momentele petrecute cu gasca in mall, in parc, in cafenele sau in cluburi pentru un job part-time, cu posibilitati si castiguri variate. Daca esti interesat/a la randul tau, newspad.ro iti pune la dispozitie mai multe informatii despre joburile part-time in adolescenta pentru a face cunostinta cu o lista cu cele mai bune alegeri.  

De ce DA unui job part-time in adolescenta?  

Cel mai la indemana raspuns: pentru a-ti cumpara perechea fabuloasa de pantofi dupa care jinduiesti cu nasul lipit de vitrina magazinului preferat, mai ceva ca fetita cu chibrituri, sau pentru jocul pe calculator pe care l-ai ochit la o plimbare cu prietenii. Pentru vacanta la mare cu gasca sau pentru iesiri in oras nelimitate de banii parintilor.

Independenta financiara pe care ti-o asigura un job part-time e cel mai ravnit avantaj, dar nu singurul. Devine cu atat mai important in situatia in care parintii tai nu au o conditie materiala stralucita, dar nu e de trecut cu vederea nici daca ai tai iti fac toate poftele. De ce? Pentru ca te responsabilizeaza. A avea proprii tai bani te va invata multe despre valoarea lor, despre cat de greu se castiga versus cat de repede se cheltuiesc, despre satisfactia de a fi finantator si beneficiar al placerilor tale. Despre maturitate, despre ce inseamna sa cresti, despre viata. Nu vei mai da la fel de usor cateva sute de lei pe o pereche de pantofi atunci cand vei fi constient/a de ce presupune cu adevarat acea suma.

Pe langa aspectul financiar, joburile part-time in adolescenta iti asigura o noua relatie, proaspata si stralucitoare, cu cei din jurul tau. Parintii te vor aprecia mai mult, deci ora de intoarcere acasa va avansa in noapte, fratii mai mici te vor privi cu veneratia datorata unui zeu adult, in timp ce prietenii te vor respecta si mai tare. Vei fi un model demn de urmat, un reper. Nu suna cool?

Un job part-time iti va asigura accesul intr-un nou mediu, garantandu-ti o multime de cunostinte, care de care mai interesante. Unele dintre ele iti vor deveni prieteni, altele iti vor ramane indiferente, cu unii nu te vei intelege, pe altii ii vei admira. Cel mai important insa, vei intalni permanent oameni noi, cu care scoala nu te-ar fi pus niciodata in contact.

Nu in ultimul rand, un job-part time iti va aduce in dar, cu tot cu fundita rosie din varf, experiente necunoscute, neincercate pana acum. Care vor conta in CV-ul de mai tarziu si vor cantari in castigarea unei burse in strainatate sau in viitoarea viata profesionala. Te vor ajuta sa cresti, sa te dezvolti, sa te maturizezi, sa intelegi mai bine ce se intampla in jurul tau, sa te descoperi. Iti vor deschide o lume noua, mare si colorata, in care nu mai trebuie decat sa iti slefuiesti aripile pentru a zbura.