Investiți-vă banii cu înțelepciune

Investiți-vă banii cu înțelepciune Investiți-vă banii cu înțelepciune

Dacă te uiți la stresul și cerințele unui loc de muncă de la 9 la 5 sau chiar la munca grea care vine odată cu administrarea propriei afaceri, pur și simplu nu este fezabil să-l menții până la bătrânețe. Din acest motiv, este cel mai ideal să investim banii pe care îi câștigăm în cei mai productivi ani și să ne transformăm în viitorul nostru ou de cuib. Întrebarea este cum putem realiza acest lucru atunci când este mult mai ușor să-l cheltuim doar pe plăceri pe termen scurt? Iată cum:

Cunoașteți-vă stilul de investiție.

Mai întâi de toate, trebuie să determinați un lucru: doriți să fiți practici cu investirea banilor sau doriți ca altcineva să o facă pentru dvs.? Dacă este primul, atunci ai multe de învățat. Va trebui să vă alocați timp pentru a citi despre cum și unde să fiți propriul dvs. consilier financiar.

Pe de altă parte, acesta din urmă este cel mai adesea calea celei mai puțin rezistente. Puteți angaja un consilier financiar care să vă gestioneze portofoliul. Există, de asemenea, opțiunea de a angaja un robo-consilier, care este practic un software automat conceput pentru a avea grijă de investițiile dvs. pentru dvs. Principalul avantaj al acestei opțiuni computerizate este taxele mai mici, ceea ce este important dacă doriți cu adevărat să profitați la maximum de banii dvs.

Ai un obiectiv pentru banii tăi.

Un alt lucru pe care trebuie să-l determinați înainte de a face pasul și de a vă investi banii sunt obiectivele dvs. de investiții. În esență, aceasta înseamnă să vă dați seama ce doriți să realizați investind banii.

Te gândești pe termen lung? Cel mai adesea, acest lucru se referă la pensionare. Cu toate acestea, acest lucru poate cuprinde și alte obiective, cum ar fi un fond de facultate pentru copiii tăi, sau chiar o plată în avans pentru casa ta de vis pe plajă.

Pe de altă parte, este posibil să aveți și obiective pe termen scurt. Acesta ar putea fi orice, de la un fond de urgență până la următorul dvs. fond de vacanță.

Este de la sine înțeles că obiectivele pe termen lung sunt mult mai importante decât cele pe termen scurt, deci este imperativ să vă concentrați mai mult pe acestea atunci când vă investiți banii.

Știți unde să investiți.

Când sunteți în sfârșit gata să investiți, acum trebuie să luați decizia unde să investiți. Acest lucru se datorează faptului că există mai multe opțiuni de investiții din care să alegeți, fiecare cu propriul set de argumente pro și contra. Iată câteva dintre cele mai infailibile:

•  Stocuri.  Cu acțiuni, cumpărați acțiuni de la companii care ar crește în valoare în timp, într-un scenariu ideal. Acesta este motivul pentru care trebuie să alegeți întotdeauna să investiți în companii în care credeți. Puteți face acest lucru făcând temele și aflând dacă compania este suficient de sănătoasă sau chiar dacă are un viitor pe termen lung. Dezavantajul este că investiția dvs. poate suferi periodic fluctuații datorate circumstanțelor care nu vă stăpânesc, care pot fi destul de stresante.

•  Obligațiuni.  Obligațiunile pot fi clasificate în investiții cu venit fix astfel încât investitorii să primească plăți regulate din dobânzile pe care le câștigă. Practic, o obligațiune permite guvernului sau unei companii să împrumute bani de la dvs., pe care să le poată utiliza pentru a refinanța datoria sau pentru a finanța un proiect. O dată de scadență este adesea stabilită la care investitorul recuperează principalul.

•  Fonduri.  Acestea pot fi fonduri mutuale, fonduri tranzacționate la bursă sau fonduri indexate. Pe scurt, diverși investitori își adună banii în aceste fonduri, care sunt apoi utilizate pentru achiziționarea de obligațiuni sau acțiuni. Aceste fonduri sunt adesea gestionate de un administrator de fond profesionist, care este responsabil pentru selectarea investițiilor în care să le folosească.

Opțiunea de investiții perfectă pentru dvs. mare depinde de modul în care puteți suporta urcările și coborâșurile pieței. Dacă ești capabil să suporti volatilitatea și poți rezista unui risc ridicat pentru șansa unor câștiguri mai mari, te vei descurca bine cu un portofoliu majoritar de acțiuni. Cu toate acestea, dacă preferați mai multă stabilitate în ciuda unei cantități mai modeste de creștere, atunci obligațiunile sunt opțiunea mai sigură.

La sfârșitul zilei, cel mai bine este să urmăriți cu atenție obiectivele pe termen lung și să distribuiți activele într-o gamă largă de opțiuni de investiții pentru a obține cele mai mari randamente posibile. La urma urmei, nimic bun nu iese niciodată din punerea ouălor într-un coș.Gasesti totul despre noi aici