Inventii ce au devenit posibile din imposibile

Inventii ce au devenit posibile din imposibile Inventii ce au devenit posibile din imposibile

Hârtie electronica

O altă modalitate prin care tehnologia viitoare schimbă complet modul în care ne trăim viața este prin invenția hârtiei electronice. 

Acest lucru a fost în lucru de mulți ani, dar a fost continuu afectat de probleme și întârzieri. 

Cu toate acestea, 2017 arată ca anul în care vom vedea în sfârșit această tehnologie uimitoare să-și atingă potențialul maxim și, eventual, chiar să fie lansată publicului. Cercetătorii de la Human Media Lab de la Universitatea Queen's din Canada au dezvoltat afișaje atât de mici încât pot fi pliate în mai multe direcții și încă proiectează o imagine. 

Ne apropiem din ce în ce mai mult de afișajele electronice subțiri de hârtie și s-ar putea să fie mai devreme decât mai târziu ca albumele tale să fie umplute cu hârtie electronică reală, proiectând nu imagini simple, ci imagini în mișcare și videoclipuri.

Drona acvatică PowerRay

Un alt obiect gadget care va fi lansat în 2017 este PowerRay Aquatic Drone de la PowerVision. La prima vedere, este doar o altă dronă - cu excepția faptului că poate merge sub apă. Dar este mult mai mult decât atât. PowerRay a fost conceput special pentru a ajuta la pescuitul recreativ. Poate căuta înainte și poate găsi zona în care se ascund cei mai mulți pești cu scanere puternice cu rază lungă de acțiune, permițându-vă să știți cel mai bun loc pentru a vă arunca linia. Se poate scufunda până la 98 de metri sub apă în îngheț, sare sau apă dulce. În plus, scanerele sale pot detecta pești la o distanță mai mare de 130 de picioare sub oriunde se află robotul. Practic, nici un pește nu poate scăpa de acest lucru. 

Poate emite chiar și o lumină albastră care presupune că atrage peștii și vă poate seta momeli. 

De asemenea, este echipat cu o cameră 4K UHD și, dacă nu vă place să pescuiți, puteți folosi cu ușurință această dronă pentru a explora pur și simplu misteriosele adâncimi ale oceanului. Puteți controla drona direct și chiar puteți obține o vizualizare la prima persoană a camerei robotului printr-o funcție VR captivantă.

Handle” din Boston Dynamic

Dacă ați urmărit deloc Boston Dynamics, știți că sunt o companie care a devenit faimoasă pentru crearea unora dintre cei mai nebuni roboți vreodată. Sunt atât de asemănătoare vieții, încât sunt aproape inducătoare de coșmar. Dar au parcurs un drum lung de la proiectul lor inițial, „Big Dog”, care era renumit pentru uimitorul său simț al echilibrului. Cel mai nou robot al lor se numește „Handle”, iar acesta este dincolo de impresionant. Este ceva ce acest robot nu poate face? Se pare că au luat conceptul de Big Dog și au legat roțile de picioarele sale. Acest lucru păstrează echilibrul uimitor al predecesorilor săi, dar face lucrurile cu zece pași mai departe. Brațele sale îi permit să îndeplinească alte sarcini, cum ar fi apucarea pachetelor de 100 de kilograme cu ușurință. De asemenea, poate face câteva salturi uimitoare, obținând un aer atât de masiv încât să concureze cu skateboarderii profesioniști. Care este scopul real al acestui lucru? Cine știe. Cred că a fost conceput pentru a fi pur și simplu minunat. Alții au spus că robotul ar putea dezarma bombele sau chiar ar putea servi drept armă dacă ar avea o mitralieră legată de el. Infricosator.

 Tehnologie de extindere a vieții

Dacă Trump ar fi de fapt sugerat că va lansa o tehnologie „suprimată”, care ar fi aceasta? 

Mulți oameni cred că, dacă se referea la ceva ascuns publicului larg, probabil că era vorba de tehnologii de extindere a vieții. Nemurirea și tinerețea perpetuă au fost obsesiile umanității încă din zorii timpului. De la mitica „fântână a tinereții” până la filmele de astăzi precum Elysium, am visat întotdeauna despre cum ar fi să trăiești pentru totdeauna. Noua tehnologie face din ce în ce mai mult o realitate. Problema este că doar cei incredibil de bogați își pot permite. Peter A. Thiel, fondatorul Paypal, a investit milioane de dolari în cercetarea tehnologiilor de extindere a vieții și cu greu este singurul. Există multe exemple de progrese în acest domeniu, dar cele mai relevante astăzi sunt cele din domeniul nanotehnologiei și biotehnologiei. 

Aceștia sunt practic roboți microscopici care sunt injectați sau implantați în corp și direcționați spre combaterea unor lucruri precum celulele canceroase. Una dintre problemele acestei tehnologii este totuși modul de a controla acești roboți atunci când sunt în interiorul corpului. 

Este posibil ca cercetătorii de la Philips Innovative Technologies din Hamburg, Germania să fi găsit răspunsul. Au descoperit o modalitate de a utiliza câmpurile magnetice pentru a controla de la distanță chiar și roboții microscopici din corp. Procedând astfel, ar putea direcționa roboții să atace numai celulele dăunătoare și să reducă daunele asupra corpului.