Ingrijirea corpului, dusul de seara

Este vorba despre dusul de seara: cel de dimineata este executat mai rapid si, intre noi fie vorba, sa-ti ingrijesti corpul inainte sa infrunti metroul, blocajele de circulatie sau colegul de birou, e o perspectiva greu de prevazut. Atunci, sa intarziem ceva mai mult la dusul de seara.

Pentru ca sa profiti din plin, trebuie sa ai totul la indemana:

·         boneta de dus,

·         un gel de dus,

·         manusa de toaleta,

·         perie de unghii,

·         piatra ponc,

·         un exfoliant (numai o data sau de doua ori pe saptamana),

·         manusa aspra,

·         lapte sau crema de corp,

·         pudra corporala sau talc,

·         unul sau doua prosoape destul de mari ca sa va stergeti.

Incepeti sa va protejati parul cu boneta de dus. Dati drumul la apa sa curga la temperatura dorita. Trebuie sa stiti ca apa fierbinte nu este buna nici pentru piele, nici pentru inima.

Manusa aspra este ideala pentru peeling usor. 0 puteti utiliza in fiecare zi sub dus. Udati-va corpul si varsati gel de dus in manusa de toaleta. Sapuniti bine corpul pana cand face spuma. Nu bruscati pielea frecand prea tare. Spuma sapunului curata pielea nu frecatul; este inutil sa distrugeti sebumul si sa apara pete rosii inutile. In locul manusii de toaleta folositi o manusa aspra in care ati turnat sapun. Usor exfoliant, va face pielea moale, Il putem gasi si sub forma de fasie pentru a freca spatele. Periati cu grija unghiile mainilor si picioarelor si treceti cu piatra ponce peste calcaie si degetele de la

picioare, peste tot unde pielea este aspra, uscata si dura. Sedinta acvatica se va tremina cu o trecere usoara cu piatra ponce pe genunchi si coate. Asteptati ca pielea sa fie uscata complet inainte sa aplicati deodorantul: cea mai mica urma de umiditate ii reduce din eficacitate.

Daca vreti sa ramana moi, coatele si genunchi au nevoie de o ingrijire speciala: dupa baie sau dus, faceti un obiceri din a le masa cu putin ulei de masline sau de migdale dulci. Pentru a le albi, frecati pielea cu lamaie. Aplicati laptele de corp, masand usor. Daca nu va place crema pe corp, alegeti un gel 2 in 1. Este mai putin eficace, dar este mai bine decat nimic! In principiu, sunteti curata si va simtiti bine.

O data sau de doua ori pe saptamana, inlocuiti gelul de dus cu un exfoliant ca sa eliminati stratul cornos al celulelor moarte. Dupa uscare, faceti un masaj usor cu manusa uscata, doar putin impregnata cu lotiunea tonica usor alcoolizata.